Almantas Stankūnas. Lošimo verslas privalo trauktis

Tęsiu spalio 25 d. Vilniaus m. tarybos posėdžio apžvalgą.

Posėdyje buvo klausimai dėl pritarimo steigti naujus lošimo punktus Vilniaus m.

Pradėjau savo pasisakymą labai aiškiu teiginiu: Azartinių lošimų verslas yra blogis dėl baisių padarinių lošiantiesiems, jų artimiesiems ir visuomenei. Šio blogio negali atsverti jokios naudos dėl verslo mokamų mokesčių, pritrauktų turistų ir pan.

Todėl azartinių lošimų prieinamumas turi būti mažinamas.

Tokios nuostatos patvirtinimas visuomenėje buvo gautas ir vykdant gyventojų apklausas dėl naujų lošimo vietų steigimo Vilniuje.

Nors svarstant minėtus klausimus komitetuose dalis valdančiųjų atstovų iš TS-LKD ir LP ir gal kitų frakcijų pritarė naujų lošimų vietų steigimui, tačiau balsuojant komitetai tam nepritarė. Tarybos posėdyje visi pasisakymai irgi buvo nepritariantys tam.

Tik kažkodėl p. Artūro Zuoko iš „Laisvės ir teisingumo“ klausimas buvo neutralus, neleidžiantis sužinoti jo nuomonės dėl azartinių lošimų.

Todėl meras, greičiausiai pajutęs vyraujančias negatyvias nuostatas, net nesiūlė balsuoti dėl šio klausimo ir paklausė ar galime nepritarti naujų lošimo vietų steigimui bendru sutarimu. Nė vienas tarybos narys neišdrįso tam prieštarauti.

Po to kas įvyko, būtų logiška, kad Vilniaus m. savivaldybė kreiptųsi į Seimą ir pasiūlytų keisti azartinių lošimo veiklą reguliuojančius įstatymus, įvedant papildomus ribojimus skirtus sumažinti azartinių lošimų reklamą ir prieinamumą.

Deja, labai abejoju, kad taip įvyks. Nes negi tie, kurie Seime yra už didesnes laisves narkotikų ir alkoholio platinimui bei kitiems nevaržomiems žemiesiems jusliniams malonumams, imsis riboti azartinius lošimus?

Vietoj to spėju, kad įtakingi ir turtingi lošimų verslo lobistai apsilankys Vilniaus m. savivaldybėje bandydami įtikinti ateityje neriboti jų verslo plėtros.

Ar atsispirs tam Vilniaus m. savivaldybės vadovai?

Nuoroda į visą tarybos posėdžio įrašą. Lošimo vietų klausimas svarstomas nuo 4.39.12

https://www.facebook.com/almantas.stankunas/videos/1737286973358939

Reklama

Susiję straipsniai

Yoram Hazony. Nacionalizmo dorybė (IX). Tautiškai neutralios valstybės neegzistuoja

Pradžia ČIA. Tęsiniai iki IX dalies ČIA. Svarbiausias klausimas svarstant nacionalinės valstybės idėją yra šis: jeigu vykdyti pareigas valstybei individą...

Karas Ukrainoje. Devyni šimtai trisdešimt aštuntoji (rugsėjo 18) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė Ukrainos pajėgos surengė didelio masto ataką prie agresoriaus karinės infrastruktūros objektus. Sėkmingiausia jų – didelio...

Romas Lazutka. Desovietizuokime motinystę, o vietoje II pakopos finansuokime gandrą

Įdomus tas desovietizacijos priepuolis. Jis nukreiptas į viešųjų erdvių laisvę nuo „balvonų“, užuot susirūpinus realaus gyvenimo išlaisvinimu. Sunkiai...

Lietuvių kalbos institutas neigiamai vertina „laisviečio“ pasiūlymą dėl moteriškų pavardžių

Lietuvių kalbos institutas (LKI) neigiamai vertina „laisviečio“ Artūro Žukausko siūlymą leisti moterims pasirinkti vyro pavardę, kai ji turi...