Vytautas Sinica. Jungtinės Tautos pačios iš savęs tyčiojasi

Kas domisi tarptautine politika, jau senokai mato, kad Jungtinės Tautos yra užvaldytos antidemokratinių trečiojo pasaulio šalių ir negali pasitarnauti jokiam teisingumui užtikrinti. Prieš tai, beje, jos buvo užvaldytos Vakarų globalistų lobizmo ir taip pat nedavė nieko gero. Kai Donaldas Trumpas nutarė, jog JAV turi trauktis iš Jungtinių Tautų bent daline apimtimi, dar daug kas baisėjosi ir piktinosi. Dabar, mačiau, jau net visai mainstreaminiai VU TSPMI politologijos dėstytojai sako, kad Jungtinės Tautos beprasmės ir jas reikia palikti. Pridurčiau, kad idealiu atveju paleisti.

Prieš kelias dienas įvyko gal labiausiai akis badantis Jungtinių Tautų paskyrimas. Pirmininkauti JT žmogaus teisių sesijai sėdo kur buvęs, kur nebuvęs Iranas. Viena sistemingiausiai savo piliečius nužmoginančių ir represuojančių šalių, kur persekiojimai, prigimtinių teisių neigimas yra kasdienybė, o pilietinių laisvių niekas nematė negirdėjo. Gerai Irano žmogaus teisių būklę atspindi šios šalies mirties bausmės taikymas: ne tik už nužudymus, valstybės išdavystę, narkotikų prekybą, bet ir už ginkluotus apiplėšimus, apostazę, neištikimybę santuokoje, sodomiją. Va 2022 metais du vyrukai sulaukė mirties bausmės už tokį santykiavimą. Šiemet egzekucijų Irane daugėjo trečdaliu. Egzekucijos atliekamos kariant kranu, lėtai ir sadistiškai, žmogus uždūsta, kaklas nelūžta. Žodžiu, žmogaus teisių etalonas Jungtinėms Tautoms.

Jungtinės Tautos virtusios ne tai, kad beverte ir beprasme organizacija. Jos pačios iš savęs tyčiojasi. Gailestingumo darbas būtų nutraukti jų kančias. Kas neveikia, tas neveikia.

P. S. ne, net griežčiausia savo forma katalikybė nemoko mirties bausmės už neištikimybę, sodomiją ar katalikų tikėjimo išsižadėjimą. Moko, kad žmogus turi prigimtinę vertę ir orumą, leidžiančius gyvybę atimti tik itin kraštutiniais atvejais.

ATNAUJINTA. Man rodos, supratau, už ką Iranui ta garbė. Teheranas, pasirodo, yra viena pasaulio translyčių sostinių. Iranas – beveik vienintelė islamo šalis, leidžianti chirurginį „lyties keitimą“. Operacijos čia 2–3 kartus pigesnės nei Vakaruose, perteklinius pasididžiavimus nupjauna vos už 3000 dolerių. Valstybė dalinai kompensuoja procedūrą. Visame pasaulyje tik Tailande atliekama daugiau tokių procedūrų. Atvyksta vakariečiai ir kas tik nori į šią laisvės šalį. Neklauskit, nežinau, kodėl tokia ypatybė būdinga Iranui. Bet Laisvės partijos vietoje nuvykčiau apsikeisti gerąja patirtimi.

3 KOMENTARAI

  1. kodėl niekas nepanagrinėja, kas visų tų sodomų-gomorų (karų, žudymų, narkotikų prekybų, politinių intrigų, suokalbių, ginkluotų apiplėšimų, pedofilijų, sodomijų, bausmių už neištikimybę santuokoje, už skaros nedėvėjimą) ir panašių ,,žaidimėliu” autoriai, iniciatoriai ir vykdytojai? Ar tik ne jūs, pasauliniai ,,perteklinių pasididžiavimų” savininkai? Gal kas galėtų paneigti?





  2. Tikra tiesa, kad JT niekada efektyviai nedirbo, bet tai puiki vietelė pasaulio “laimingiesiems” (taip pat ir mūsiškiams). Pasėdi, pasišneki, pabalsuoji ir … nieko. Bet teiginys “Gerai Irano žmogaus teisių būklę atspindi šios šalies mirties bausmės taikymas: ne tik už nužudymus, valstybės išdavystę, narkotikų prekybą, bet ir už ginkluotus apiplėšimus, apostazę, neištikimybę santuokoje, sodomiją” nelimpa prie konteksto nes Iranui toli iki JAV kuri lyderiauja pasaulyje kalėjimų, kalinių ir mirties bausmių skaičiumi bei įvairove (JAV apie 2 milijonai kalinių, Iranas apie 200 000). JAV demokratija leidžia pasirinkti – būti nunuodytam, užmuštam elektra, nušautam, pakartam ar numirti dujų kameroje.

Komentarai nepriimami.

Reklama

Susiję straipsniai

Yoram Hazony. Nacionalizmo dorybė (IX). Tautiškai neutralios valstybės neegzistuoja

Pradžia ČIA. Tęsiniai iki IX dalies ČIA. Svarbiausias klausimas svarstant nacionalinės valstybės idėją yra šis: jeigu vykdyti pareigas valstybei individą...

Karas Ukrainoje. Devyni šimtai trisdešimt aštuntoji (rugsėjo 18) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė Ukrainos pajėgos surengė didelio masto ataką prie agresoriaus karinės infrastruktūros objektus. Sėkmingiausia jų – didelio...

Romas Lazutka. Desovietizuokime motinystę, o vietoje II pakopos finansuokime gandrą

Įdomus tas desovietizacijos priepuolis. Jis nukreiptas į viešųjų erdvių laisvę nuo „balvonų“, užuot susirūpinus realaus gyvenimo išlaisvinimu. Sunkiai...

Lietuvių kalbos institutas neigiamai vertina „laisviečio“ pasiūlymą dėl moteriškų pavardžių

Lietuvių kalbos institutas (LKI) neigiamai vertina „laisviečio“ Artūro Žukausko siūlymą leisti moterims pasirinkti vyro pavardę, kai ji turi...