Karas Ukrainoje. Aštuoni šimtai šešiasdešimt ketvirtoji (liepos 6) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė

Agresorius antrą naktį iš eilės intensyviai su dronais Shahed atakavo visą Ukrainos teritoriją. Iš 27 ukrainiečiams pavyko numušti 24. Kaip ir vakar, tai labiau žvalgyba mūšiu, nei siekis sunaikinti konkrečius taikinius. O ryte rusų balistinės raketos Iskander M atakavo Odesa jūrų uosto infrastruktūrą. Ir vėl ugnies koregavimą ir raketų užvedimą ant taikinio užtikrino giliai ukrainiečių užnugaryje kabantis rusų dronas. Tai tampa sisteminė ir labai rimta problema.

Ukrainos pajėgos tęsia gerus darbus okupantų užnugaryje. Dronais sėkmingai atakuota Krasnodar sritis ir joje esančios degalų saugyklos Pavlovskaja ir Leningradskaya.

Žiūrim ką turim fronte.

Kharkiv kryptis.

Be esminių pakitimų.

Luhansk kryptis.

Kupjansk. Rusams nesiseka atakuoti centriniame ir pietiniame ruože, todėl jie nusprendė pabandyti laimę šiauriniame flange. Jų operacijos nebuvo sėkmingos, tačiau labai tikėtina, kad siekiant išbalansuoti Ukrainos vienetus, toks pagrindinės rusų puolimo krypties kaitaliojimas šiame sekroriuje bus dažnas.

Lyman. Ukrainiečiai išlaikė pozicijas po rusų bandymų atakuoti visoje kontaktinėje linijoje. Po didinamuoju stiklu išlieka šiaurinis flangas – atidžiai stebime viešoje erdvėje pasirodančią informaciją ar nėra papildomo agresoriaus vienetų telkimo. Kol kas okupantai puola tik su jau sektoriuje esančiomis pajėgomis.

Syversk. Rusai bando apeiti Bilohorivka iš pietryčių ir pietų, tačiau Ukrainos gynėjai išlaiko pozicijas.

Doneck kryptis.

Chasiv Yar.

Rusai įsitvirtina rytiniame Chasiv Yar rajone ir bando plėsti savo pozicijas į šiaurę. Tačiau ir toliau ukrainiečiams pavyksta priešo neišleisti iš Kalynove rytinio pakraščio. Taip pat, okupantai bando užeiti į vakarinę Chasiv Yar dalį nuo Ivanivske, kur kanalas eina po žeme. Tęsiasi sunkios kautynės.

Toretsk ruože optimizmo mažai. Agresorius pasigerino savo pozicijas Druzhba (rytinis flangas) bei kažkiek į rytus išplėtė savo pleištą prie Niu Jork (pietinis flangas). Kodėl į rytus? Galima tik spėti, kad į šią pusę jiems judėti patogiau, yra savi vienetai, taigi perspektyvoje galimas pajėgų susijungimas, atkertant priešakinius Ukrainos vienetus. Kita vertus, stumiantis į vakarus prizas didesnis – prie Oleksandropil užlipti į aukštumas, taip Ukrainos gynėjams gerokai sukomplikuojant ne tik Toretsk ruožo, bet viso Pokrovsk šiaurinio flango gynybą. Tačiau čia rusų flangas būtų nuogas, galimai todėl okupantai vengia rizikuoti. O gal gavo gerai į nosį ir dabar čia vengia lįsti. Beje, pasirodė informacija, kad ruože veikia kovų užgrūdintos ir pajėgios Ukrainos 95-osios oro desanto brigados vienetai. Neatmestina, kad tai karšto fronto taško „ugniagesių“ komanda, bandanti stabilizuoti padėtį.

Pokrovsk – Vuhledar.

Šiaurinis flangas.

Matydamas, kad Toretsk ruože nors po truputį, bet pavyksta pasistūmėti, agresorius intensyvina savo operacijas Kalynove, su tikslu spausti vakarinę žnyplę link Toretsk. Ukrainos vienetai sunkiai, bet apsigynė.

Tuo tarpu vakariniame ruože tradiciškai gerų naujienų nėra. Okupantai prasiveržė prie upės Vovcha ir tilto kelyje Novoselivka Persha – Zhelane. Taigi, tampa reali ukrainiečių vienetų esančių Novoselivka Persha atkirtimo galimybė.

Centras. Be esminių pakitimų, Karlivka ir Nevelske tęsiasi sunkūs mūšiai.

Pietinis flangas. Atrodo, kad agresorius suaktyvino Krasnohorivka šturmą, tačiau nieko nepešė. Ukrainos pajėgos taip pat apsigynė ir prie Konstyantinivka.

Zaporizhia kryptis.

Apie įvykius čia ir rusų dezinformaciją jau rašėme ryte – https://www.facebook.com/share/p/GLQNiCw213b4rHrY/.

Pietų kryptis.

Be pakitimų.

Reklama

Susiję straipsniai

Vytautas Sinica. Ar turėsime policiją?

Vyksta nepaprastos svarbos teismo procesas. Byla iš esmės lemsianti, ar turėsime policiją Lietuvoje. Ne veltui DELFI tai šiandien...

Raudonasis Putino maras Donbase

Alvydas Medalinskas | Veidaknygė 2024.10.05 Kaip ir buvo galima tikėtis, po Vuhledaro kritimo Rusijos puolimas nesustojo. Nors buvo ekspertų, kurie...

Asta Katutė. Prasideda…

Prieš porą dienų masinės „specialistų“ muštynės Kaune, dabar jau smurtas prieš nepilnametes... Kas seka situaciją Europoje, tam nėra...

Karas Ukrainoje. Devyni šimtai penkiasdešimt penktoji (spalio 5) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė Ukrainos pajėgos Storm Shadow ir GMLRS raketomis smūgiavo Pokrovsk kryptyje veikiančios rusų 2-osios armijos dviejų...