Karas Ukrainoje. Aštuoni šimtai šešiasdešimt penktoji (liepos 7) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė

Ukrainos pajėgos smogė agresoriaus šaudmenų sandėliui prie Podgorensk (Voronezh sritis). Detonuoja galingai, agresorius pradėjo civilių evakuaciją.

Dar viena kombinuota rusijos ataka Ukrainos užnugaryje. Šią naktį okupantai su 13 Shahedų ir dviem balistinėmis raketomis Iskander M atakavo taikinius Ukrainos teritorijoje. Ukrainos gynėjai visus Shahed dronus numušė, tačiau raketos praėjo. Galimai Iskanderai atakavo Pavlohrad., t. y. svarbų komunikacinį mazgą ukrainiečių užnugaryje, pagrindinėje agresoriaus pastangų kryptyje (Pokrovsk – Vuhledar).

Žiūrim ką turim fronte.

Kharkiv kryptis.

Šiek tiek pozityvo – ledai pajudėjo, ponai prisiekusieji! Hlyboke (Lyptsi sektorius) Ukrainos pajėgos išmušė rusus iš pozicijų ir privertė juos atsitraukti apie 1,3 km į šiaurę. Žinoma, dar anksti daryti rimtus apibendrinimus, bet labai džiugu, kad ukrainiečių sunkus ir kruvinas darbas davė pirmus vaisius.

Luhansk kryptis.

Kupjansk. Okupantai vėl perkėlė pagrindinių pastangų kryptį į centrą bei sugebėjo pasistūmėti nuo Tabaivka į vakarus apie 3 km, bendra kryptimi link Senkove gyvenvietės. Tikėtina, kad agresorius netrukus suaktyvins savo veiksmus ir pietiniame flange, siekdamas vystyti sėkmę link upės Oskil, bendra kryptimi Senkove – Borova.

Lyman. Vakar turėjome įtarimą, kad agresorius gali stiprinti savo šiaurinį flangą. Deja, šiandien pasiekė to gut feeling patvirtinimas – panašu, kad rusai čia perkėlė beveik visą savo 144-ąją diviziją ir kartu su 3-osios divizijos vienetais intensyviai bando nustumti Ukrainos gynėjus nuo Makiivka už Zherebets upės. Okupantams pavyko nežymiai pasigerinti savo padėtį, tačiau galimai įtampa čia tik didės. Ypač atsižvelgiant į tai, kad šiais veiksmais rusai remia prieš tai mūsų jau aprašytas pastangas Kupjansk sektoriuje.

Syversk. Be esminių pakitimų, tęsiasi sunkūs mūšiai visoje kontaktinėje linijoje.

Doneck kryptis.

Chasiv Yar.

Deja, ukrainiečiai nebeatlaikė rusų spaudimo prie Kalynivka, čia okupantai išplėtė savo pozicijas palei kanalą. Tik priminsime, kad šiame ruože kanalas eina po žeme. Dėl to labai tikėtina, kad ir čia (kaip ir pietiniame miesto ruože nuo Ivanivske) rusai bandys įžengti į vakarinę miesto dalį.

Toretsk ruože padėtis nesitaiso. Okupantai puola rytiniame ir pietiniame flange, tęsiasi sunkios bei permainingos kautynės. Ukrainiečiai tikrai nesėdi rankų sudėję ir kontratakuoja. Štai čia 425-ojo šturmo bataliono pėstininkų ir Bradley darbas: https://t.me/skalabatalion/186.

Pokrovsk – Vuhledar.

Šiaurinis flangas. Agresorius dar kažkiek išplėtė savo pozicijas Novoselivka Persha ir užnugaryje (įsitvirtina netoli tilto per Vovcha upę). Belieka viltis, kad nauja Ukrainos vienetų gynybos linija vakariniame upės krante yra gerai įrengta bei esant poreikiui ukrainiečiams čia atsitraukti, tai įvyks maksimaliai sklandžiai. Anksčiau, šiame sektoriuje su vienetų atsitraukimais Ukrainos pajėgos turėjo problemų ne kartą ir ne du.

Centras. Be pakitimų.

Pietinis flangas. Ukrainos gynėjai ir toliau neužleidžia kontroliuojamų pozicijų Krasnohorivka gyvenvietės šiauriniame pakraštyje. Sunkios kautynės vyksta prie Konstyantinivka.

Zaporizhia ir Pietų kryptys.

Be esminių pakitimų.

Reklama

Susiję straipsniai

Vilniaus tarybos narys A. Stankūnas dėl galimos sisteminės korupcijos kreipėsi į teismą

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Almantas Stankūnas spalio 1 d. kreipėsi į Vilniaus m. apylinkės teismą, prašydamas panaikinti...

Vytautas Sinica. Ar turėsime policiją?

Vyksta nepaprastos svarbos teismo procesas. Byla iš esmės lemsianti, ar turėsime policiją Lietuvoje. Ne veltui DELFI tai šiandien...

Raudonasis Putino maras Donbase

Alvydas Medalinskas | Veidaknygė 2024.10.05 Kaip ir buvo galima tikėtis, po Vuhledaro kritimo Rusijos puolimas nesustojo. Nors buvo ekspertų, kurie...

Asta Katutė. Prasideda…

Prieš porą dienų masinės „specialistų“ muštynės Kaune, dabar jau smurtas prieš nepilnametes... Kas seka situaciją Europoje, tam nėra...