Edvardas Čiuldė. Apsišaukėliai konservatoriai ( TS- LKD) toli gražu nėra Sąjūdžio palikimo paveldėtojai

Kilo didelis pasipiktinimas tarp vadinamųjų konservatorių, kai visuomenėje turintis gerą vardą kunigas Ričardas Doveika per šv. Mišių pamokslą Paberžės muzikos festivalyje, skirtam Tėvui Stanislovui pagerbti, pareiškė, kad šiandien didžioji dalis lietuvių ( 80%?) bijo viešai reikšti savo nuomonę.

Tos partijos šulai Andrius Navickas ir Linas Slušnys, nieko nelaukę, apkaltino gerbiamą kunigą melu, tvirtindami, kad pastaruoju metu Lietuvoje, skirtingai nei sovietiniais laikais ar Putino valdomoje Rusijoje, niekas už savo nuomonės viešą pareiškimą nėra sodinamas į kalėjimą, neištremiamas į dykynę, nenužudomas, nenukankinamas kameroje.

Jūs kaip norite, o aš išsigandau tokio sulyginimo. Nekokia turėtų būti padėtis Lietuvoje, jeigu valdantieji giriasi, kad pas mus yra truputėli geriau nei neostalinistinėje Rusijoje, kai pradedami lyginti iš principo nesulyginami dalykai.

Galiausiai tokie sulyginimai yra pavojingas užsiėmimas, nes šitokiu būdu galima persiimti negatyvaus pavyzdžio užkratu arba, kaip yra pasakyta, ilgai žiūrint į bedugnę, bedugnė pradeda žiūrėti į tave.

Kažkas sugedo mūsų puoselėtos demokratijos prigimtyje, jeigu ji dar gali kažkam atrodyti patraukli tik lyginama su atvirai išsigimusiai režimais, ar ne?

Navickas ir Slušnys taip toli negalvojo, galiausiai neturėjo laiko pagalvoti, nes prasidėjus partijos rinkiminio sąrašo derinimui, reikėjo skubėti pametus galvą, primenant apie save partijos vadovybei pačiu kvailiausiu ir neišrankiausiu būdu, užsipuolus kunigą, kuris kalba labai panašius į tiesą dalykus.

Kaip atrodo bent man, minėti Navickas ir Slušnys taip toli negalvojo, galiausiai neturėjo laiko pagalvoti, nes prasidėjus partijos rinkiminio sąrašo derinimui, reikėjo skubėti pametus galvą, primenant apie save partijos vadovybei pačiu kvailiausiu ir neišrankiausiu būdu, užsipuolus kunigą, kuris kalba labai panašius į tiesą dalykus.

Navickas

Kaip atrodo bent man, juokingiausia arba liūdniausia yra tai, kad būtent vadinamųjų konservatorių partijoje paniškai bijo savo nuomonę pareikšti ne mažiau 99% kontingento, apytikriai skaičiuojant, kad partijos pirmininkas (1 štuka) yra nelabai adekvatus žmogus, toną partijoje užduoda nedidelė padugnių ir kraštutinių retrogradų grupelė, tapusi I. Šimonytės atsparos tašku, o daugumai lieka tik galimybė prisitaikyti, stengiantis neprasikišti ir neprasiplepėti, ką iš tiesų galvoja apie pasibaisėtiną partijos nuosmukį, kai kažkada buvusi normali centro dešinioji partija tapo kultūrinio marksizmo ruporu ir kovos prieš lietuvybę bastionu.

Slušnys

Tikėtina, kad dauguma iš jų mato, kas darosi, tačiau yra linkę patylėti, savo privilegijas ir gerovę iškeldami aukščiau tiesos, atsižadėdami net Dievo ir tautos idėjos, kai tokie veiklos įprasminimo orientyrai pradeda nederėti su konjunktūriniais pasirinkimais. Kaip atrodo man, TS-LKD jau yra tapusi juodosios konjunktūros ir baisaus prisitaikėliškumo partija, kuri kaip tokia smukdo žmonių pasitikėjimą valstybe ir užtraukia didelį pavojų Lietuvos nacionaliniam saugumui, Kas be ko, Vilija Aleknaitė-Abramikienė, o iš dalies ir Audronius Ažubalis yra nuostabi išimtis, tačiau viena kregždė neatneša pavasario!

Kita vertus, tas pats R. Doveika nesako, kad Lietuvos gyventojai yra pratinami prie vienmintystės, pastatyti prieš šautuvo vamzdį, greičiau kunigas tik užsimena apie tai, kad nepritariantys žeminantiems žmogaus intelektą leftistiniams marazmams žmonės yra pastumiami į pašalį, morališkai terorizuojami, ribojama jų saviraiška ir karjera, o galiausiai tokiems ideologiniams nepritapėliams net bandoma uždrausti dirbti pagal profesiją.

Jau ne kartą girdėjosi vieno ar kito leftizmo trubadūro raginimai labiau priveržti visuomenės varžtelius jėga, nes įprasti ideologiniai danties užkalbėjimai nesuveikia. Tačiau, manding, į antiutopinius „1984-uosius“ nemažiau sėkmingai nei su tiesioginiu bizūno pliauškėjimo akomponavimu galima bus atkeliauti pernelyg nekvaršinant sau galvos ir palaipsniui atsisakant savo sielos vardan tobulo prisitaikymo, nes kitas skerdyklos vardas yra politinė Dievo ir tautos išsižadėjimo konjunktūra.

Ta pačia proga A. Navickas bando išpiršti mintį, kad TS-LKD yra kažkas panašaus į Sąjūdžio išvaržą. Žiūrint iš šiandieninių aktualijų taško, tokia artima šių politinių darinių giminyste sunku patikėti. Taigi tikriausiai neatsitiktinai šiandienos apsišaukėlių konservatorių bendramintė Nerija Putinaitė laido užuominas, kad Sąjūdis greičiausiai buvo klaida…

3 KOMENTARAI

  1. Gyvulinė masė – tai tie, kurie tiki, kad kgb megztaberetnykų dievuko, konservatorijos marksisto komunistai geresni už prolietuviškus brazauskinius komunistus. Megztaberetnykai rėkavo apie “meilę” propesoriui, o ne Lietuvai ir iki šių dienų jie myli vadą ir partiją, kaip anksčiau mylėjo Leniną ir TSKP

  2. Puikus pirmasis komentaras. Pritariu. Bet ką daryti, jeigu dauguma lietuvaičių niekaip negali suvokti, kad mūsų konservatoriai laisvame lauke giliai pasiklydę. Ir nesimato požymių, kad jie kada nors tai supras. O šlykščiausia, kad ir balsuojantieji šitos situacijos nesuvokia ir už juos balsuoja. Kas per vyriausybė, dabar valdanti Lietuvą? Net nesuvokia kiek yra lyčių žmonijoje. Niekaip nesuvokia, kas apie šeimą parašyta Konstitucijoje. Juk šeima – valstybės ląstelė pati kurianti naują gyvybę. Kas čia neaiškaus ar nesuprantamo yra?? Seime nori įteisinti dviejų vienalyčių šeimą??? Kur protas dingo? Tai tik viena nesąmonė, o tokių daug.





  3. Bet juk yra paprastas būdas situaciją be jokios baimės kardinaliai pakeisti – tereikia išsirinkti kitokią valdžią. Va čia ir pasimato su kuo turim reikalų. Paprasčiausia gyvulinė masė, net nesuvokianti, kad jau gyvena iškreiptoje realybėje… Tendencijos išryškėjo nuo pat pradžių, vos tik atgavus nepriklausomybę ir jau tada nieko gero nežadėjo.
    1992 metai. Nors ir komunistas, bet „savas” Brazauskas, surinkęs 61% balsų nušlavė „iš kažkur atvažiavusį” Lozoraitį. Jau tada sovietinio slaviško mentaliteto gyvulinei masei atėjusiai į rinkimus tai buvo „saugesnis pasirinkimas”. Koks dar ten Sąjudis? – kažkokie radikalai su muzikantu priešaky…
    2024 metai. Užaugo nauja „saugaus pasirinkimo” palikuonių neokomjaunuolių karta. Žiūrim ką turim. Loginio mąstymo dėsnių nepaisymas, estetikos, moralės normų nepaisymas. Kažkur tai jau girdėta, ar ne? Būtent taip apibūdinamas siurrealizmas. Ir štai jos, iškreiptos realybės grimasos visu gražumu šiandieniniame gyvenime: susiaurinom, kad patogiau būtų važinėt, atšaukėm Kalėdas, kad ko nors neįžeist, naikinam lytis, kad mokinukai drąsiau eksperimentuotų, kuo daugiau imigrantų, tuo mes stipresni, kam ta lietuvių k. jei visi moka rusiškai? Ir išvis, kam ta Lietuva jei yra ES?
    Dubliuojasi, kaip pasakytų socialdemokratas Olekas 2014 metais buvęs Krašto apsaugos ministru ir vos neįvykdęs Šaulių Sąjungos nuginklavimo, kad surastų jiems kitos veiklos. Gyvulinė masė, balsavusi už vienuolika kažko į EP, jau neatsitokės ir neįsižeis, kad juos taip vadina. Nes lovyje yra pašaro ir žadėjo netempti į skerdyklą, bent kol kas… Tiesa, tas eksperimentinis modifikuotas pašaras labai keisto skonio, atsiduoda įvairove ir žaliakursiu, bet užtai chaliavas, tai ko daugiau reik?
    Na nebent daugiau paradų ir narkotikų legalizavimo… Štai tokia ta „saugi” šalis prie uždaro NATO ežero. Ašara putkos aky.

Komentarai nepriimami.

Reklama

Susiję straipsniai

Yoram Hazony. Nacionalizmo dorybė (IX). Tautiškai neutralios valstybės neegzistuoja

Pradžia ČIA. Tęsiniai iki IX dalies ČIA. Svarbiausias klausimas svarstant nacionalinės valstybės idėją yra šis: jeigu vykdyti pareigas valstybei individą...

Karas Ukrainoje. Devyni šimtai trisdešimt aštuntoji (rugsėjo 18) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė Ukrainos pajėgos surengė didelio masto ataką prie agresoriaus karinės infrastruktūros objektus. Sėkmingiausia jų – didelio...

Romas Lazutka. Desovietizuokime motinystę, o vietoje II pakopos finansuokime gandrą

Įdomus tas desovietizacijos priepuolis. Jis nukreiptas į viešųjų erdvių laisvę nuo „balvonų“, užuot susirūpinus realaus gyvenimo išlaisvinimu. Sunkiai...

Lietuvių kalbos institutas neigiamai vertina „laisviečio“ pasiūlymą dėl moteriškų pavardžių

Lietuvių kalbos institutas (LKI) neigiamai vertina „laisviečio“ Artūro Žukausko siūlymą leisti moterims pasirinkti vyro pavardę, kai ji turi...