Pažiūrėsim kokį principingumą Vilniaus m. savivaldybė parodys dėl nelegalaus sąvartyno naudojimo

Almantas Stankūnas | Veidaknygė

Vilniaus m. savivaldybės įmonė Grinda (taip, ta pati, kuri brutaliai, neturėdama teisinio pagrindo, sunaikino atminimo lentą K. Škirpai…!?) naudojosi nelegaliu atliekų sąvartynu, kuriame taip pat buvo pavojingos, aplinkai ir žmonių sveikatai pavojų keliančios, atliekos.

Nemanau, kad toks grubus pažeidimas, nebuvo vykdomas nežinant savivaldybės administracijai, kuri kaip žinote nuožmiai puolė naikinti atminimo lentą Kaziui Škirpai, skleidžia bjaurų melą ir persekioja politinę partiją Nacionalinį susivienijimą.

Pažiūrėsime kokį principingumą Vilniaus m. savivaldybė parodys dėl to nelegalaus sąvartyno naudojimo.

Šiandien, pasinaudodamas turimais Vilniaus m. tarybos nario ir savivaldybės Aplinkos ir miesto paslaugų komiteto nario įgaliojimais, išsiunčiau reikalavimą komitetui, kad artimiausiame posėdyje būtų įtrauktas klausimas dėl Grindos įvykdytų pažeidimų naudojant minėtą sąvartyną. Pareikalavau, kad posėdyje dalyvautų Grindos vadovas ir VMS Administracijos direktorius.

Sekite naujienas.

Vytautas Sinica | Veidaknygė

Įspūdinga. Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Grinda“ ilgai ir sistemingai saugomoje teritorijoje (Pavilnių ir Verkių regioniniuose parkuose) eksploatavo nelegalų sąvartyną – vežė ten padangas ir kitas atliekas, jas tvarkė, saugojo objektą ir, kas smagiausia, klausiami melavo žurnalistams, kad to nedaro. Nuo tada, kai žiniasklaida prieš metus susidomėjo šia situacija, atliekų kiekiai tik didėjo. Brazauskas turėjo gerą frazę tokioms situacijoms apibūdinti: vsio zakonno.

Jeigu Vilniaus savivaldybėje esama bent lašas skaidrumo ir keliami bent minimalūs standartai, „Grindos“ vadovybė po tokio bajerio trauksis dar prieš savaitgalį. Bet kažkokia nuojauta sako, kad gali būti įsistatytos kiaulės akys ir nesuprantama, kame problema, visai kaip tą įprasta daryti vyriausybėje.

P. S. Kaip teisingai pabrėžia publikacijos autorius, ir žalą likviduos, ir galimą baudą brangioji „Grinda“ mokės iš mūsų visų pinigų, tad (pridedu nuo savęs) niekas, išskyrus atsistatydinimus apskritai nėra atsakomybė šioje situacijoje.

Reklama

Susiję straipsniai

Vytautas Radžvilas. Savarankiška istorijos politika – suverenių valstybių privilegija

Rugsėjo 16 d. Seime vyko konferencija „Valstybinė istorijos politika: reikia nacionalinio susitarimo“. Joje prof. Vytautas Radžvilas perskaitė pranešimą...

Laima Kalėdienė: dirbantiems aptarnavimo srityje reikės mokėti lietuviškai. Ar tikrai?

Rugsėjo 12 dieną Seime pirmuoju balsavimu gana vieningai pritarta Valstybinės kalbos įstatymo pataisai dėl reikalavimo mokėti valstybinę kalbą...

Almantas Stankūnas. Vilniaus m. savivaldybė slepia teisinį pagrindimą vandalizmo veiksmams

Turbūt visi žino apie įvykius su atminimo lenta pirmam Lietuvos savanoriui, pulkininkui Kaziui Škirpai, kai po trijų metų...

Edvardas Čiuldė. Nykimo išvyka prie jūros, kur mus dar lydi pentinuotas laikas (IV)

Kartą jau esu užsiminęs apie tai, kad, kaip atrodo man, mitinis pasakojimas „Kaip Kirkė Odisėjos vyrus pavertė kiaulėmis“...