Karas Ukrainoje. Aštuoni šimtai devyniasdešimt trečioji (rugpjūčio 4) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė

Ukrainos pajėgos tęsia gerus darbus agresoriaus užnugaryje. Apie smūgį Luhansk jau rašėme https://www.facebook.com/share/p/TQRP443te69oYpcR/. Taip pat ukrainiečiai smogė Makiivka (prie Doneck), kuris jau ilgus metus yra vienas iš svarbiausių agresoriaus logistinių centrų Doneck kryptyje.

rusai taip pat smūgiuoja Ukrainos pajėgų užnugaryje. Po atakų pažeista geležinkelio infrastruktūra prie Poltava. Šis komunikacinis mazgas svarbus aprūpinant ir rotuojant ukrainiečių vienetus Kharkiv, Luhansk ir Donetsk kryptyse. Praktika rodo, kad jei nesunaikinti geležinkelio tiltai, bėgiai ir judėjimas jais atkuriamas gana greitai.

Žiūrim ką turim fronte.

Kharkiv kryptis.

Vovchansk ir Lyptsi sektoriuose be esminių pakitimų. Tęsiasi abi abipusės atakos.

Luhansko kryptis.

Kupjansk. Agresorius suintensyvino puolimą visoje kontaktinėje linijoje, tikėtina tai vykusio pergrupavimo rezultatas. Ukrainiečiai išlaikė pozicijas, tačiau tikėtina čia karšta dar bus kurį laiką. Savo ruožtu ukrainiečiai nelinkę pasyviai stebėti įvykių ir patys pareidinėja į kontratakas. Antai pietiniame flange jie sugebėjo išmušti rusus iš keleto pozicijų ir šiek tiek pasistūmėti.

Lyman. Be esminių pakitimų.

Syversk. Rusų atakos Spirne ir Rozdolivka ruože nebuvo sėkmingos. Kalbant apie pastarąjį ruožą, agresorius vėl pabandė prasimušti link vakarinio (aukštesnio) Bakhmutka upės kranto nuo Vasiukivka, tačiau ir čia ukrainiečiai išlaikė pozicijas.

Donecko kryptis.

Chasiv Yar.

  • Rusai buvo sugebėję mažomis grupėmis įsitvirtinti keletoje namų vakarinėje kanalo pusėje Chasiv Yar mieste, tačiau ukrainiečių artileristai ir dronistai išdaužė jų pozicijas.
  • Toretsk ruožas. Rytiniame flange agresorius toliau bando apeiti terikonus. Vakar įlindę į jų tarpą, šį kartą rusai sugebėjo nustumti ukrainiečius ir bando apeiti įtvirtintą rajoną iš pietų. Tęsiasi sunkios kautynės.

Pokrovsk – Vuhledar. Iš Pokrovsk rytuose esančių pafrontės miestelių evakuojami vaikai. Tai rodo, kad šios gyvenvietės rengiamos gynybai.

  • Šiaurinis flangas. Agresorius toliau stiprina savo flangus pleište, kuris tikėtina nukreiptas į Mykolaivka-Marinivka kelių sankirtą (tikėtinas rusų VEV čia https://www.facebook.com/share/p/bWQAVxaq2P7j8a41/). Rusai pasitūmėjo link Ivanivka ir Zhelane šiaurinio/šiaurės rytinio pakraščio.
  • Centras. Be pakitimų.
  • Pietinis flangas. Tęsiasi mūšiai Vuhledar-Konstyantinivka kelio prieigose.

Zaporizhia kryptis. Rusai intensyviai bando pasistūmėti į šiaurę nuo Urozhaine, ukrainiečiai išlaikė pozicijas. Visoje kryptyje ukrainiečiai toliau labai sėkmingai naudoja „Baba Yaga“ dronus (smūgiai naktį, minavimas ir kt.). Taip pat pastaruoju metu suaktyvėjo ir ukrainiečių aviacija.

Pietų kryptyje be pakitimų.

Parašykite komentarą :

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Reklama

Susiję straipsniai

Pagrindinė JAV darbininkų sąjunga atsisako remti Kamala Harris, jos nariai palaiko Trumpą

JAV 1,3 mln. narių turinti „Teamsters“ sąjunga pirmą kartą per pastaruosius dešimtmečius neremia demokratų kandidatės į prezidentus, nes...

Niekur nevedanti ekonomikos auginimo politika

Almantas Stankūnas Ar žinote kaip valstybė augina BVP? Kas valdantiesiems leidžia girtis rekordiniais BVP augimo tempais? Gal jie beveik...

Nauja pradžia – jubiliejinis 111-asis Senojo teatro sezonas

Neseniai Vilniaus senajame teatre įvyko naujojo teatro sezono atidarymo spaudos konferencija. Naująjį – jau 111-ąjį – sezoną Senasis...

„Kalbėkit rusiškai!“

Vytautas Sinica | Veidaknygė Sprendžiant iš kitų įrašų, tikrai liberalaus žmogaus įspūdžiai. Kaune jau aiškiai jaučiasi, kad kalbėti lietuviškai nebėra...