Valdas Vižinis. Pažadinta Lietuva

Šiomis dienomis įvyko keli nedidukai, plika akimi nematomi poslinkiai, Lietuvos, kurią pažįstu, kuri mano.

Pirma. Patvirtintas Valstiečių ir visuomenininkų bendras sąrašas, kitaip vadinamas Ramūno ir Igno. Realios politinės jėgos sąjunga su visuomenine – taip pat realiais, žinomumą ir tuo pačiu – autoritetą užsitarnavusiais visuomenininkais.

Žinoma, galima abejoti – nėra „Šeimos maršo“ įkvėpėjų ir organizatorių. Taip. Tenka apgailestauti dėl tokio jų sprendimo – dalyvauti savotiškoje politinėje rusiškoje ruletėje – kuris iš politikų „šoumenų“ iššaus – Žemaitaitis, Gražulis, Uspaskish. Šaunaus, tačiau beatodairiško avantiūrizmo kelio. Politinių partijų reitingai kol kas negailestingi pažadinusiai agresyviai genderizmo atakuojamą, iš nuostabos sustingusią Lietuvą.

Antra. Tiems kas įdėmiai sekė įvykius turėjo neprasprūsti Ramūno Karbauskio vieša žinutė dėl Nacionalinio susivienijimo – „Valstiečiai“ nemato galimybės koalicijai su neparlamentine partija. Tai reiškia – svarstymo iniciatyva buvo. Ramūno, Igno, NS? Aišku viena – bandymas būti kartu vyko.

Trečia. NS sąrašą ves Vytautas Sinica. Atsargiai galima daryti prielaidą – partija pasuko lankstumo link? Ar tai tik politinės jėgos apsimestinis manevras?

Ko gero nerasite Lietuvoje kitos tokios partijos, kuri visą savo egzistavimo laikotarpį kurtų sąvastį ne tik taip reikalinga mums Lietuvos idėja, bet ir įnirtingais, politinės agresijos kupinais atsiribojimais nuo potencialių sąjungininkų ir rinkėjų – pamokymais, kritika, pareiškimais. Ir jei NS viduje subrendo mintis keistis, manau, vieni kitus galime tik sveikinti.

O dabar pabandykime įsivaizduoti situaciją kurioje neveikia politiniai šoumenai – Remigijus, Petras, Viktoras, kai Valstiečiai, Igno atsivesti visuomenininkai, NS tampa vienu kūnu: atstovaujantys darbo ne Lietuvos elitui, o žmonėms idėją, reali, disponuojanti finansiniais resursais politinė jėga – Valstiečiai atstovaujantys viešąjį interesą, mokantys aukotis Igno visuomenininkai (pačio Igno juridinis intelektas).

NS – Lietuvos idėjos politinė jėga. Tokią matyčiau taip reikalingos lietuviams partijos politinę pilnatvę, pirmu lietuviškojo politinio proto pasireiškimu, kuriant atsvarą nuglobalėjusiems, tautos aukurą pakeitusiais pinigais dabartiniams cinikų politiniams susibūrimams.

facebook

Parašykite komentarą :

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Reklama

Susiję straipsniai

Pagrindinė JAV darbininkų sąjunga atsisako remti Kamala Harris, jos nariai palaiko Trumpą

JAV 1,3 mln. narių turinti „Teamsters“ sąjunga pirmą kartą per pastaruosius dešimtmečius neremia demokratų kandidatės į prezidentus, nes...

Niekur nevedanti ekonomikos auginimo politika

Almantas Stankūnas Ar žinote kaip valstybė augina BVP? Kas valdantiesiems leidžia girtis rekordiniais BVP augimo tempais? Gal jie beveik...

Nauja pradžia – jubiliejinis 111-asis Senojo teatro sezonas

Neseniai Vilniaus senajame teatre įvyko naujojo teatro sezono atidarymo spaudos konferencija. Naująjį – jau 111-ąjį – sezoną Senasis...

„Kalbėkit rusiškai!“

Vytautas Sinica | Veidaknygė Sprendžiant iš kitų įrašų, tikrai liberalaus žmogaus įspūdžiai. Kaune jau aiškiai jaučiasi, kad kalbėti lietuviškai nebėra...