Audrius Bačiulis. Ar Mossadas medžios Baideną ir Harris?

Jerusalem Post redakcija rašo, kad JAV Teheranui pateikė Mossad agentų, dalyvavusių Haniyeh nužudyme, sąrašą.

Delegacija siekė perduoti Teheranui žinią, kad būtų sumažinta įtampa regione tarp Irano ir Izraelio.

Neįvardytas šaltinis Irano Aukščiausiojoje nacionalinio saugumo taryboje Kuveito laikraščiui „al Jarida“ pranešė, kad aukšto rango Amerikos saugumo delegacija, kuriai tarpininkavo Omanas, slapta atvyko į Teheraną, trečiadienį rašė Kuveito laikraštis.

„Tai kategoriškai netiesa“, – sakė JAV nacionalinio saugumo tarybos atstovas spaudai.

Televizija „Fox News“ pranešė, kad delegacija neva siekė perduoti Teheranui pranešimus, kad sumažintų įtampą regione tarp Irano ir Izraelio, pažymėjo „al Jarida“ savo pranešime apie šią istoriją.

Pranešama, kad misija turėjo perduoti Irano aukščiausiajam vadovui Ali Khamenei, kad Bideno-Harris administracijai Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu „nepranešė“ apie „Hamas“ Ismailo Haniyeh ir „Hezbollah“ Fuado Shukr nužudymus. Izraelis prisiėmė atsakomybę už F. Shukr nužudymą, tačiau Haniyeh mirties Teherane kol kas nekomentavo.

Kaltinimai dėl „Hamas“ lyderio Haniyeh mirties

Haniyeh žuvo nuo sprogstamojo įtaiso, kuris buvo slapta įneštas į jo svečių namus Teherane, pranešė „New York Times“, o „Jerusalem Post“ nepriklausomai patvirtino. Bomba buvo paslėpta birželio mėn. ir joje buvo panaudota nuotolinė technologija.

Ankstesniame „The Telegraph“ pranešime teigta, kad „Mossad“ pasamdė Irano saugumo agentus, kad šie padėtų sprogmenis Haniyeh kambaryje, pranešime cituojant du neįvardytus Irano pareigūnus. Tame pačiame pranešime teigiama, kad agentai išvyko iš šalies, tačiau išlaikė artimą šaltinį Irane.

Apie naujausius įvykius taip pat pranešė „Fox News“, pažymėdama, kad spėjama, jog amerikiečių delegacija į Iraną atvyko per Turkiją, praėjusį ketvirtadienį nusileido Payam-e-Khorram oro uoste Karadže ir dalyvavo dviejų valandų susitikime su Irano pareigūnais, o po to grįžo į Turkiją.

Teigiama, kad amerikiečių delegacija pateikė sąrašą su dešimties „Mossad“ agentų Irane, kurie, amerikiečių nuomone, buvo tiesiogiai ar netiesiogiai susiję su nužudymu, pavardėmis.

Al Jarida teigė, kad amerikiečiai tai esą būtų padarę kaip „geros valios“ iniciatyvą, reaguodami į Izraelio smūgius, kurie buvo vykdomi be amerikiečių koordinavimo.

Šaltinis jpost.com

Veidaknygė

Parašykite komentarą :

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Reklama

Susiję straipsniai

Nauja pradžia – jubiliejinis 111-asis Senojo teatro sezonas

Neseniai Vilniaus senajame teatre įvyko naujojo teatro sezono atidarymo spaudos konferencija. Naująjį – jau 111-ąjį – sezoną Senasis...

„Kalbėkit rusiškai!“

Vytautas Sinica | Veidaknygė Sprendžiant iš kitų įrašų, tikrai liberalaus žmogaus įspūdžiai. Kaune jau aiškiai jaučiasi, kad kalbėti lietuviškai nebėra...

Karas Ukrainoje. Devyni šimtai trisdešimt devintoji (rugsėjo 19) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė Agresoriaus pajėgos vėl atakavo Ukrainos teritoriją dronais ir raketomis. Ukrainiečiai numušė visus 42 Shahedus ir...

Vytautas Radžvilas. Savarankiška istorijos politika – suverenių valstybių privilegija

Rugsėjo 16 d. Seime vyko konferencija „Valstybinė istorijos politika: reikia nacionalinio susitarimo“. Joje prof. Vytautas Radžvilas perskaitė pranešimą...