Karas Ukrainoje. Devyni šimtai aštuntoji (rugpjūčio 19) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė

Šią naktį rusai vėl Shahedais „čiupinėjo“ Ukrainos oro gynybą, o dieną į orą kilo rusų strateginiai bombonešiai Tu95, tačiau smūgių nebuvo. Testavimas tęsiasi.

Tuo tarpu po ukrainiečių dronų smūgio rusai jau antra diena negali užgesinti gaisro degalų gamykloje Kavkaz, kuri yra netoli nuo Rostov prie Dono.

Žiūrim ką turim fronte.

Kursk kryptis.

Ukrainiečių kairysis flangas.

Prognozės apie ukrainiečių siekį įsitvirtinti palei Seym upę po truputį virsta kūnu. Ukrainos pajėgos sunaikino trečiąjį tiltą per šią upę, agresoriaus atsitraukimas, vienetų rotacijos ir aprūpinimas yra ženkliai apribotos. Kol šalia nėra Ukrainos pajėgų, negalima teigti, kad rusai atkirsti. Tačiau tikėtina, Ukrainos vienetai su dronais kontroliuoja judėjimą perkėlomis bei kitomis priemonėmis per Seym upę ir turi galimybę rusų pajėgas atakuoti ugnimi. Pavyzdžiui, nuo upės iki kontaktinės linijos apie 17 km, o vakarietiškai 155 mm artilerijai atakuoti gana aiškų objektą (perkėlas/pontonus ir jų prieigas) 20–25 km atstumu nėra didelių bėdų, tad Ukrainos artileristai gali dirbti sąlyginai saugiai. Savo ruožtu, ukrainiečiai nuo Snagost po truputį juda į vakarus, užiminėja kaimelius ir artėja prie Glushkovo gyvenvietės. Iš rytų (Tetkino) kol kas didesnio masto Ukrainos sausumos pajėgų operacijų nefiksuojama, tačiau tai gali būti tik laiko klausimas (tik priminsime, kad čia aktyviai veikia ukrainiečių aviacija).

Korenevo rytinėse apylinkėse tęsiasi mūšiai. Pasirodė informacija, kad ukrainiečiai miestelyje, tačiau šiuos duomenis reikia tikslinti. Taip pat, vėl rusų šaltiniuose kalbama apie Ukrainos vienetus ne tik šio miestelio šiauriniame flange, bet ir užnugaryje (pvz. prie Pushkarnoe). Jei tai tiesa, tai po dviejų savaičių rusams nepavyko sukurti tvarios gynybos sistemos viename esminių krypties ruožų ir ukrainiečiai toliau geba vykdyti reidus į agresoriaus užnugarį.

Centras. Lokalūs susidūrimai iš esmės vyksta Kremianoye – Safonovka – Kauchuk – Kromskye Byki – Martynivka ruože. Išskyrus Martynivka apylinkes, kontaktinė linija neaiški. Neatmestina, kad tai gali būti labiau taškiniai susidūrimai ukrainiečių reidų metu, o ne mūšiai nusistovėjusioje kontaktinėje linijoje. Taigi, galima daryti prielaidą, kad rusų gynyba čia taip pat nėra pilnai įrengta.

Ukrainiečių dešinysis flangas. Ukrainos pajėgos vykdo atakas link Belitsa, kontaktinėje linijoje be pakitimų.

Kharkiv kryptis.

Mūšių intensyvumas nukrito, o tai gali būti iš krypties jau atitrauktų rusų pajėgų efektas (priešakiniai vienetai aktyviai nepuola, nes rezervas susilpnėjo). Neatmestina, kad šis efektas bus trumpalaikis, kol agresorius pergrupuos savo pajėgas. Nuojauta mums kužda, kad Ukrainos gynėjai nesėdės rankų sudėję ir ims intensyviau atakuoti.

Luhansk kryptis.

Kupjansk. Problemų sektoriuje daugėja. Rusai toliau po truputį plečia savo pleištą prie Pischane. Jie stumiasi tiek aukštesniu šiauriniu, tiek žemesniu pietiniu upės Pischana krantais. Maža to, agresorius suintensyvino operacijas aukštumomis link Hlushyvka. Todėl neatmestina, kad rusai testuos kur ukrainiečių gynyba yra silpnesnė: į pietvakarius link Senkove – Borova ar į šiaurės vakarus link Kupjansk – Vuzlovyi geležinkelio mazgo.

Lyman. Tęsiasi mūšiai šiauriniame flange, taip pat abi pusės vykdo lokalias atakas kituose ruožuose.

Syversk. Nepatvirtintais duomenimis, okupantai pasigerino savo padėtį Vyimka gyvenvietės apylinkėse, tačiau ar jie tikrai, kaip skelbia kremliaus propaganda, užėmė čia esančią geležinkelio stotį – dar klausimas. Stebėsime situaciją.

Doneck kryptis.

Chasiv Yar.

Chasiv Yar mieste rusai ir toliau bando įsiveržti į vakarinę jo dalį atakuodami šiauriniame flange. Ukrainiečiams pavyksta išlaikyti pozicijas.

Toretsk ruožas. Padėtis Niu Jork šiauriniame pakraštyje labai sudėtinga. Okupantai kurį laiką bandė nuo rytinio flango (Zalizne) prisiveržti į Nelipivka, taip atkertant likusius Niu Jork gynėjus. Šiam sumanymui nepavykus, rusai suintensyvino veiksmus pačiame Niu Jork bei pasiekė Nelipivka gyvenvietę iš pietų. Nedidelis pozityvas, kad šiaurės vakaruose esančios aukštumos yra no mans land, tad dar mūšis dėl Niu Jork nebaigtas. Tačiau akivaizdu, kad agresorius bandys nuo Niu Jork, palei upę Kryvyi Torets, stumtis į šiaurę tam, kad blokuoti (atkirsti) Toretsk miestą iš vakarų. Pavyzdžiui, užimant Sherbynivka – Petrivka ruožą, kuris yra ne tik aukštumose, bet ir turi tiltus per Kryvyi Torets upę į Toretsk miestą. Tuomet puldamas agresorius gali bandyti iš rytų ir vakarų užimti Toretsk miestą.

Pokrovsk – Vuhledar.

Šiaurinis flangas. Agresorius periminėja kelių sankirtą Novohrodyvka – Marynivka – Mykolaivka. Taip pat, rusai baigia užimti teritoriją rytiniame Vovcha upės krante, iš kur ukrainiečių vienetai jau atsitraukė ir puolančiuosius atakuoja ugnimi (artilerija, minosvaidžiai, dronai). Taigi, pildosi rusų VEV, kurį esame prognozavę dar prieš dvi savaites: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=509891258096856&set=pb.100072279570119.-2207520000&type=3. Esminis klausimas – ar rusai turi galimybių vystyti puolimą visomis trijomis kryptimis (kelias Pokrovsk – Kostyantinivka, Pokrovsk ir Kurahove), ar visgi susikoncentruos ties kažkuria viena (pvz. Pokrovsk). Nors jų vienetai turėtų būti išsekę, tačiau spėtume, kad kurį laiką agresorius bandys veržtis visomis trijomis kryptimis, o tada įvertinęs ukrainiečių gynybos tvirtumą, priims sprendimą kurį variantą pasirinkti toliau.

Centras. Be pakitimų.

Pietų flangas. Tęsiasi sunkios kautynės prie Vodiane, rusams pavyksta išlaikyti placdarmą vakarinėje kelio Vuhledar – Konstyantinivka dalyje.

Zaporizhia ir Pietų kryptys.

Be pakitimų.

Parašykite komentarą :

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Reklama

Susiję straipsniai

Demokratinės Rusijos statyba Lietuvoje ir kolonizacija

Demokratinės Rusijos statyba Lietuvoje ir kolonizacija. Neredaguota kanale Edvinas Jusys kalbasi su Nacionalinio Susivienijimo lyderiu Vytautu Sinica. https://www.youtube.com/watch?v=8Z3PIhlgOs8

Vytautas Radžvilas. Keisti plakatai – įvertinimas: Nacionalinis susivienijimas iš tiesų pavojingas

Žvelgiant paviršutiniškai, puolamas, ir su užmoju, tik Nacionalinio susivienijimo pirmininkas ir kandidatas Antakalnio rinkiminėje apygardoje. Bet iš tiesų...

Karas Ukrainoje. Devyni šimtai keturiasdešimt šeštoji (rugsėjo 26) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė Ir vėl nelengva diena Ukrainos oro gynybai. Naktį agresorius smūgiavo 6 raketomis ir 78 dronais...

Istorinė atminimo popietė, skirta Jonui Polovinskui-Budriui

Kaune paminėtos Lietuvos diplomato, žvalgo, 1923 m. „Klaipėdos sukilimo“ karinio vado, dviejų Vyčio Kryžiaus ordinų kavalieriaus Jono Polovinsko-Budrio...