Vytautas Sinica. Konvulsijos

Kažkas labai negerai Vilniaus miesto savivaldybės administracijoje. Po Škirpos atminimo lentos pakabinimo nuvilnijo įvairiausi teisiniai procesai.

Pavyzdžiui, skirta administracinė nuobauda (30 eurų) prof. Vytautui Radžvilui kaip Nacionalinio susivienijimo pirmininkui dėl Škirpos lentos pakabinimo. Žinoma, Radžvilas baudos nemokės ir tokį sprendimą skųs. Nes baudos mokėjimas yra sprendimo teisingumo pripažinimas.

Po smurtinio lentos sunaikinimo jos vietoje du mėnesius KASDIEN rinkosi žmonės (partiečiai ir ne), su gėlėmis, žvakutėmis ir kitom pagarbos formom protestuodami prieš valdžios savivalę. Dvejojantiems dėl savivalės primenu, kad iš neteisės teisė negimsta – tai, kad lentos pakabinimui nebuvo gauti visi reikalingi leidimai, niekaip nereiškia, kad ją galima sunaikinti be jokio tą įsakančio dokumento. Telefoninė teisė Lietuvoje neveikia, ar neturi veikti. Prieš tai protestuojantys žmonės patyrė labai keistas represijas: gavo įspėjimus, kviesti į apklausas, turėjo aiškintis, kodėl čia renkasi, galiausiai žvakės ir gėlės buvo kasdien nurenkamos kaip ŠIUKŠLĖS. Taip daroma diktatūrose, ne demokratijose.

– Bet visa tai nublanksta prieš beprotybę, kuri įjungta prieš kolegą tarybos narį Almantą Stankūną Vilniaus savivaldybėje. LSDP atstovui Pineliui apskundus lentą gynusį A. Stankūną savivaldybės etikos komisijai, šis turėjo nusišalinti nuo etikos komisijos posėdžio, mat pats yra tos komisijos narys. Įvykdęs nurodymą ir nusišalinęs nuo posėdžio Almantas galiausiai sulaukė žinios, kad turės grąžinti už šį mėnesį gautą atlyginimą.

Įsivaizduokite: jums pasako neiti į darbą dėl kažkokios objektyvios priežasties ir po to jums konstatuoja pravaikštą ir nubaudžia nemokėdami atlyginimo. Koks žodis tiktų tai pavadinti?

Savivaldybės administracija jau susivokė kreiptis į vyriausybės atstovų įstaigą išaiškinimo, kaip elgtis šioje situacijoje. Ji esą ir administracijai atrodo absurdiška. Situacija iš tiesų absurdiška, tačiau neįmanoma patikėti, kad savivaldybės administracija pati jos nesukūrė sąmoningai. Sukūrė. Nes jeigu nebūtų norėjusi, galėjo išsispręsti šį – tarkime – teisinį kazusą be jokių grasinimų „grąžinti atlyginimą“. Bet nenorėjo. Norėjo pagąsdinti. Dabar skaitome apie tai nacionalinėje žiniasklaidoje.

Tiek teismuose, tiek viešumoje bus toliau iki galo kovojama dėl rezistentų ir apskritai laisvės kovų įamžinimo.

Aš tik pridursiu, kad nei bailių, nei kvailių Nacionaliniame susivienijime nerasite. Tiek teismuose, tiek viešumoje bus toliau iki galo kovojama dėl rezistentų ir apskritai laisvės kovų įamžinimo. Kuo ilgiau bus aklai priešinamasi, tuo teisingesnė galiausiai bus pergalė.

O priešinamasi visiškai aklai, nes Genocido centro išvados dėl Škirpos tariamo kolaboravimo su nacistiniais okupantais yra visiškai aiškios – Škirpa kolaborantas nebuvo, prie Holokausto neprisidėjo, priešingai, viešai ragino visuomenę nesiimti represijų prieš Lietuvos žydus. Po tos išvados priešinimasis įamžinimui gali remtis tik viena – principiniu ideologiniu pasipriešinimu rezistencijos pagerbimui. O to ir iki šiol mūsų visuomenėje yra, ir labai daug.

Politinė reklama, parengta Vilniaus miesto savivaldybės administracijos, apmokėta Almanto Stankūno nervais.

1 KOMENTARAS

  1. Sutinku su autoriumi visiškai, tačiau, kol “paprastas piplas” gyvens “savo , kaip jiems atrodo gerą gyvenimą” ir toliau nesidomės politika, taip ir bus…Kuo toliau tuo labiau ryškėja eilės kontūrai…eilės, kurie nori tyčiotis iš Lietuvos, lietuvių kalbos, istorijos, papročių ir t.t….pirmi eilėje aišku žydai, kurie kažkodėl galvoja, kad galima lietuviams lipti ant sprando, kaltinti visomis “nuodėmėmis”, karatais susidaro įspūdis, kad mes kalti dėl to, kad čia gyvename ir kalbame savo kalba….už jų iš karto lenkai, kurie nemato nieko blogo Želigovskio “maište”, kurio pasėkoje dalis Lietuvos su sostine buvo okupuota ir patyrė tokius išbandymus…matyt atsidėkojant už tai, kad mes svetingai priėmėm internuotus lenkų kariškius po 1939 m. …ir dabar mums aiškina, kokia kalba reikia kalbėti Vilniaus rajone ir t.t….iš karto po mūsų “atsiprašant”strateginių” partnerių, eina Okeanidės chebra su visokiais ten simonko ir kitais lgbt veikėjais už pinigus aišku…mums nurodinėja kokius “teisingus” įstatymus priiminėti ir kokias “vertybes” toleruoti….dar toliau stovi imigrantai…tiesa jų balsas kol kas į dangų neina, bet tai tik laiko klausimas…kada bus pasiūlyta stayti mečetes ar ramadaną švęsti vietoj šv. Kalėdų…Taip, kad vaizdelis, kaip pasakytų vienas svarščikas iš Rusijos, nutaręs sugrįžti į Lietuvos politiką, vaizdzelis nikoks…Labai tikiuosi, kad Nacionaliniam Susivienijimui ne tik pavyks pakartoti savivaldybių rinkimų sėkmę, bet ir patekti į Seimą…Laikas visiems tiems “senbuviams” parodyti, kad ramaus gyvenimo lovio, prie kokio jie per metų priprato jau nebebus…Aš balsuosiu už NS, kviečiu balsuoti ir kitus, kuriems rūpi Lietuvos ir mūsų vaikų ateitis.

Parašykite komentarą :

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Reklama

Susiję straipsniai

Pagrindinė JAV darbininkų sąjunga atsisako remti Kamala Harris, jos nariai palaiko Trumpą

JAV 1,3 mln. narių turinti „Teamsters“ sąjunga pirmą kartą per pastaruosius dešimtmečius neremia demokratų kandidatės į prezidentus, nes...

Niekur nevedanti ekonomikos auginimo politika

Almantas Stankūnas Ar žinote kaip valstybė augina BVP? Kas valdantiesiems leidžia girtis rekordiniais BVP augimo tempais? Gal jie beveik...

Nauja pradžia – jubiliejinis 111-asis Senojo teatro sezonas

Neseniai Vilniaus senajame teatre įvyko naujojo teatro sezono atidarymo spaudos konferencija. Naująjį – jau 111-ąjį – sezoną Senasis...

„Kalbėkit rusiškai!“

Vytautas Sinica | Veidaknygė Sprendžiant iš kitų įrašų, tikrai liberalaus žmogaus įspūdžiai. Kaune jau aiškiai jaučiasi, kad kalbėti lietuviškai nebėra...