Jei ES nenusileis, Vengrija išsiųs visus migrantus į Briuselį, perspėja ministras

Gergejus Gujašas

„Jei Briuselis ir toliau norės primesti Vengrijai reglamentą, pagal kurį neįmanoma sulaikyti migrantų prie išorės sienos, gabensime juos į Briuselį savanoriškai ir nemokamai“, – sakė vyriausybės ministras Gergejus Gujašas (Gergely Gulyás).

Vengrija savo sąskaita išsiųs naujai atvykstančius migrantų į Briuselį, jei Europos Sąjunga nesušvelnins šaliai taikomų sankcijų, susijusių su jos ribojamąja migracijos politika, ketvirtadienį perspėjo vyriausybės ministras Gergejus Gujašas.

Spaudos konferencijoje G. Gujašas apkaltino Europos Komisiją, kad ji nori bet kokia kaina priversti Vengriją įsileisti migrantus. Dabar Vengrijai buvo skirta didelė bauda už tokią besitęsiančią praktiką, kaip ES nurodė dėl tranzito zonų.

Kitaip nei kitos šalys, Vengrija negauna lėšų iš Briuselio sienų apsaugai. Todėl vyriausybė paprašė teisingumo ministro ieškoti būdų, kaip susigrąžinti dalį išlaidų, imantis prieš Briuselį teisinių veiksmų.

„Jei Briuselis ir toliau norės primesti Vengrijai reglamentą, pagal kurį neįmanoma sulaikyti migrantų prie išorės sienos, savanoriškai ir nemokamai gabensime juos į Briuselį laikydamiesi europinių procedūrų“, – sakė Gergejus Gujašas, kuris šią tvarką pavadino netoleruotina ir nesąžininga.

Jis pridūrė, kad Vengrija nenori neribotą laiką mokėti kasdienių mokesčių kaip bausmės, todėl mielai nuveš migrantus į Briuselį ir iš ten derėsis dėl tolesnės jų priežiūros.

2024 m. birželį Europos Teisingumo Teismas nusprendė, kad Vengrija turi sumokėti 200 mln. eurų baudą už tai, kad neįgyvendino elgesio su migrantais ir prieglobsčio prašytojais savo pasienyje politikos pakeitimų.

„Šis sprendimas yra piktinantis ir nepriimtinas“, – tuomet socialiniame tinkle Facebook rašė ministras pirmininkas Viktoras Orbanas.

Iš Vengrijos vyriausybės, kuri anksčiau atsisakė vykdyti teismo sprendimą, taip pat bus reikalaujama kasdien mokėti 1 mln. eurų baudą, kol ji visiškai įgyvendins reikalaujamas priemones.

Šaltinis: Remix News

Parašykite komentarą :

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Reklama

Susiję straipsniai

Pagrindinė JAV darbininkų sąjunga atsisako remti Kamala Harris, jos nariai palaiko Trumpą

JAV 1,3 mln. narių turinti „Teamsters“ sąjunga pirmą kartą per pastaruosius dešimtmečius neremia demokratų kandidatės į prezidentus, nes...

Niekur nevedanti ekonomikos auginimo politika

Almantas Stankūnas Ar žinote kaip valstybė augina BVP? Kas valdantiesiems leidžia girtis rekordiniais BVP augimo tempais? Gal jie beveik...

Nauja pradžia – jubiliejinis 111-asis Senojo teatro sezonas

Neseniai Vilniaus senajame teatre įvyko naujojo teatro sezono atidarymo spaudos konferencija. Naująjį – jau 111-ąjį – sezoną Senasis...

„Kalbėkit rusiškai!“

Vytautas Sinica | Veidaknygė Sprendžiant iš kitų įrašų, tikrai liberalaus žmogaus įspūdžiai. Kaune jau aiškiai jaučiasi, kad kalbėti lietuviškai nebėra...