Į Europą plaukia šimtai nelegalių imigrantų

 

Šimtai nelegalių imigrantų sekmadienį ir ankstyvą pirmadienio rytą pasinaudojo tankiu rūku ir plaukė iš Maroko į Ispanijos Seutos anklavą. Apie tai praneša Reuters.

Seuta kartu su Melilja yra du Ispanijos anklavai Maroko Viduržemio jūros pakrantėje, sudarantys vienintelę ES sausumos sieną Afrikoje. Į šias sritis nuolat taikosi imigrantai iš trečiojo pasaulio, bandantys nelegaliai patekti į Europą.

Vaizdo įrašą galima peržiūrėti ČIA.

Daugelis atvykusių migrantų buvo sustabdyti netoli El Tarajal paplūdimio, esančio pasienyje tarp Seutos ir Maroko, arba jame. Ispanijos Civilinės gvardijos policijos pajėgų atstovas patvirtino, kad jie bendradarbiauja su Maroko valdžios institucijomis, kad susidorotų su padidėjusiu spaudimu, tačiau nenorėjo tiksliai pasakyti, kiek žmonių bandė kirsti sieną arba buvo išsiųsti atgal į Maroką.

Ispanijos vyriausybės atstovė Seutoje Kristina Perė (Cristina Perez) teigia, kad nuo ketvirtadienio policija per dieną sustabdo vidutiniškai apie 700 migrantų, bandančių patekti į Seutą. Teigiama, kad sekmadienio naktį anklavą bandė pasiekti iki 1500 žmonių.

Pasak K. Perės, sulaikyti Maroko piliečiai nedelsiant išsiunčiami atgal į Maroką, išskyrus atvejus, kai jie yra nepilnamečiai arba prašo prieglobsčio. Kitą pilietybę turintys asmenys apgyvendinami specialiuose centruose ir po kelių dienų paleidžiami.

Pasak Perės biuro atstovo spaudai, taip pat pavyko patekti į anklavą ir nežinomam skaičiui policijos nesulaikytų žmonių.

Prieš dvejus metus 23 žmonės žuvo per masinę paniką, kai apie 2 000 migrantų bandė įsiveržti į Melilją griaudami pasienio užtvarą.

Šaltinis: friatider.se

Parašykite komentarą :

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Reklama

Susiję straipsniai

Pagrindinė JAV darbininkų sąjunga atsisako remti Kamala Harris, jos nariai palaiko Trumpą

JAV 1,3 mln. narių turinti „Teamsters“ sąjunga pirmą kartą per pastaruosius dešimtmečius neremia demokratų kandidatės į prezidentus, nes...

Niekur nevedanti ekonomikos auginimo politika

Almantas Stankūnas Ar žinote kaip valstybė augina BVP? Kas valdantiesiems leidžia girtis rekordiniais BVP augimo tempais? Gal jie beveik...

Nauja pradžia – jubiliejinis 111-asis Senojo teatro sezonas

Neseniai Vilniaus senajame teatre įvyko naujojo teatro sezono atidarymo spaudos konferencija. Naująjį – jau 111-ąjį – sezoną Senasis...

„Kalbėkit rusiškai!“

Vytautas Sinica | Veidaknygė Sprendžiant iš kitų įrašų, tikrai liberalaus žmogaus įspūdžiai. Kaune jau aiškiai jaučiasi, kad kalbėti lietuviškai nebėra...