Karas Ukrainoje. Devyni šimtai trisdešimt šeštoji (rugsėjo 16) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė

Agresorius šią naktį dronais atakavo Kyiv ir jo apylinkes. Iš 56 Shahedų ukrainiečiams pavyko numušti 53. Be to, po vakarykščių rusų aviacijos smūgių Kharkiv, ne tik sužeisti 35 civiliai gyventojai, bet mieste kilo dar ir gaisras.

Žiūrim ką turim fronte.

Kursko kryptis.

Ukrainiečių kairysis flangas.

Agresorius praneša, jog nuo Gordeevka dar pasistūmėjo į vakarus bent 4 km ir užėmė Uspenovka (nedidelė gyvenvietė pasienyje). Kiek tame tiesos – sunku pasakyti, tačiau neatmestina, kad rusai palei sieną bando atkirsti ukrainiečių grupuotę nuo tiekimo iš Ukrainos.

Glushkovo rajono pietuose prie Vesioloe tęsiasi mūšiai. Ukrainos pajėgos smūgiavo rusų susitelkimo rajonui mokyklos pastate: https://t.me/zloyodessit/22619. Pranešama, kad smogta su bomba GBU39, kas indikuoja aktyviai ir efektyviai veikiančią Ukrainos aviaciją, o tai reiškia skylėtą rusų oro gynybą. Tiesa, taip pat tai rodo, kad gyvenvietė ar jos dalis dar yra rusų rankose. Taip pat, tęsiasi mūšiai prie Medvezhe, čia situacija nėra aiški.

Centras. Kaip praneša Deep state, po ukrainiečių pasistūmėjimo į šiaurę už upės Krepna, rusų pajėgos Kremyanoe atsidūrė apsupime. Ukrainiečiai jau keletą kartų bandė išvalyti gyvenvietę, tačiau kol kas nesėkmingai. Anksčiau blokuotą Kremyanoe rusai gebėdavo aprūpinti prasiverždami su šarvuota technika. Tai parodo ne tobulai Ukrainos vienetų vykdomą gyvenvietės izoliavimą bei iki galo nesuderintą žvalgybos ir ugnies sistemą. Ar dabar ši problema išsispręs – stebėsime situaciją.

Ukrainiečių dešinysis flangas. Agresorius paskelbė užėmęs Borki. Jei ukrainiečiai iš tiesų neteko Borki, jiems bus sunkiau kurti tvarų placdarmą palei upę Psel. Tikėtina, kad rusai ir dešiniajame flange (kaip kairiajame) bandys pasiekti sieną, taip bandant atkirsti Ukrainos pajėgas Kursk kryptyje.

Kharkivo kryptis.

Be pakitimų.

Luhansko kryptis.

Kupjansk. Padėtis Pishchane pleište išlieka sudėtinga, rusai bando jį toliau plėsti. Nepanašu, kad Ukrainos gynėjai spėja reaguoti į okupantų veiksmus, ką jau kalbėti apie galimybę šį pleištą nukirsti kontratakuojant. Laikom kumščius, kad padėtis pasikeistų.

Lyman. Tęsiasi sunkios kautynės visoje kontaktinėje linijoje, ukrainiečiai išlaikė pozicijas.

Syverks. Rusai kiek pasigerino savo pozicijas Spirne. Tačiau šis ruožas jau ilgus mėnesius eina iš rankų į rankas, tad nieko dramatiško neįvyko.

Donecko kryptis.

Chasiv Yar.

Chasiv Yar mieste rusai bando toliau kirsti kanalą šiauriniame flange. Situacija permaininga, tačiau ukrainiečiai agresoriaus vienetams neleidžia įsitvirtinti užimtose pozicijose. Tęsiasi sunkios kautynės prie Klishiivka, tačiau patvirtinimo, kad rusai čia pasiekė kanalą nėra.

Toretsk ruožas. Okupantai bando prasimušti į Toretsk centrą, tačiau įsitvirtinti jiems nepavyksta – ukrainiečiai ugnies priemonėmis juos išmuša. Tiesa, no mans land mieste kiek išsiplėtė. Tęsiasi kautynės ir Niu Jork – Nelipivka ruože, kontaktinėje linijoje be pakitimų.

Pokrovsk – Vuhledar.

Šiaurinis flangas. Rusams ir toliau nepavyksta pralaužti Ukrainos vienetų gynybos prie Selydove, todėl jų atakos stringa ir kituose ruožuose.

Centras. Agresorius iš esmės užėmė Ukrainsk ir tęsia atakas Tsukuryne – Hyrnyk ruože. Maža to, rusai intesyvina veiksmus ir palei rytinį Vovcha upės krantą – įsitvirtinę Halytsynivka, jie pasiekė Zhelanne Persha. Pasitraukti iš rytinio Vovcha upės kranto ukrainiečiams liko 4 km ruožas, kurį agresorius dengia artilerijos, dronų ir tikėtina aviacijos ugnimi. Primename atnaujintą agresoriaus potencialų VEV: https://www.facebook.com/Parakomanai/posts/537541378665177.

Pietinis flangas. Agresorius vysto sėkmę nuo Vodiane į šiaurės vakarus (į Kostyantinivka užnugarį) bei į pietvakarius link Vuhledar. Taip pat, okupantai pasistūmėjo rytinėse Vuhledar prieigose. Neatmestina, kad artimiausiu metu rusai bandys pradėti miestelio šturmą iš eigos, puldami iš pietų, rytų bei šiaurės rytų.

Zaporizhia ir Pietų kryptys.

Be pakitimų.

Parašykite komentarą :

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Reklama

Susiję straipsniai

Yoram Hazony. Nacionalizmo dorybė (IX). Tautiškai neutralios valstybės neegzistuoja

Pradžia ČIA. Tęsiniai iki IX dalies ČIA. Svarbiausias klausimas svarstant nacionalinės valstybės idėją yra šis: jeigu vykdyti pareigas valstybei individą...

Karas Ukrainoje. Devyni šimtai trisdešimt aštuntoji (rugsėjo 18) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė Ukrainos pajėgos surengė didelio masto ataką prie agresoriaus karinės infrastruktūros objektus. Sėkmingiausia jų – didelio...

Romas Lazutka. Desovietizuokime motinystę, o vietoje II pakopos finansuokime gandrą

Įdomus tas desovietizacijos priepuolis. Jis nukreiptas į viešųjų erdvių laisvę nuo „balvonų“, užuot susirūpinus realaus gyvenimo išlaisvinimu. Sunkiai...

Lietuvių kalbos institutas neigiamai vertina „laisviečio“ pasiūlymą dėl moteriškų pavardžių

Lietuvių kalbos institutas (LKI) neigiamai vertina „laisviečio“ Artūro Žukausko siūlymą leisti moterims pasirinkti vyro pavardę, kai ji turi...