Karas Ukrainoje. Devyni šimtai trisdešimt aštuntoji (rugsėjo 18) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė

Ukrainos pajėgos surengė didelio masto ataką prie agresoriaus karinės infrastruktūros objektus. Sėkmingiausia jų – didelio šaudmenų sandėlio Toropets (Tverės sritis) sunaikinimas. Tai ne šiaip šaudmenų sandėlis, kurį naudoja koks nors pulkas ar divizija, tai tiesioginiame agresoriaus „gynybos“ ministerijos pavaldume esantis sandėlis, talpinantis apie 30 tūkst. tonų įvairaus kalibro ir paskirties amunicijos. A. Kovalenko duoda skaičių kiek kas gali sverti: https://t.me/zloyodessit/22639, sako – naudokit kaip norit. Tą ir padarykime, paskaičiuokime teoriškai: rusijos pagrindiniai artilerijos kalibrai yra 152 mm ir 122 mm ir pridėkime itin aktyviai naudojamas 120 mm minosvaidžių minas. Jei kiekvienam iš šių segmentų skirtume po 10 tūkst. tonų, gautume:

152 mm kalibro daigiau nei 100 tūkst. sviedinių;

122 mm – apie 130 tūkst. sviedinių;

120 mm – apie 600 tūkst. minų.

Sudedam ir iš viso gaunam apie 830 tūkst. sviedinių, t. y. 80 dienų intensyvaus visų agresoriaus pajėgų artilerijos naudojimo norma (10 tūkst. šūvių per dieną). Taigi, strateginių rezervų agresorius turės mažiau. Pažymėtina, kad tai ne pirmas toks sėkmingas ukrainiečių smūgis rusų šaudmenų sandėliui. Antai, rugpjūčio 24 d. galimai su nauju ukrainiečių dronu Palyanitsa buvo smogta mokymo centro šaudmenų sandėliui Ostrogozhsk (Voronezh sritis). Akivaizdu, kad šį kartą laimikis yra nepalyginamai riebesnis. Neatmestina, kad anksčiau pastangas koncentravusios atakuojant rusų naftos perdirbimo infrastruktūrą, dabar Ukrainos pajėgos ima savo smūgius koncentruoti į rusų šaudmenų sandėlius.

Žiūrim ką turim fronte.

Kursko kryptis.

Agresorius toliau intensyviai dronais ir KAB‘ais atakuoja Sumy sritį ir bando sutrikdyti ukrainiečių logistiką.

Ukrainiečių kairysis flangas.

Tęsiasi mūšiai Obukhivka – Liubimovka, ukrainiečiai išlaiko pozicijas.

Glushkovo rajono pietuose pakitimų nefiksuota. Ukrainiečiai toliau veikia Vesioloe ir Medvezhe apylinkėse.

Centras. Be pakitimų.

Ukrainiečių dešinysis flangas. Agresorius savo telegramo kanalus užvertė įvairiais video, kuriuos priskiria Borki gyvenvietės užėmimui. Nežiūrint į tai, rusai pripažįsta, kad mūšiai gyvenvietės apylinkėse dar tęsiasi.

Kharkivo kryptis.

Be pakitimų.

Luhansko kryptis.

Kupjansk. Okupantai bando plėsti pleištą prie Pishchane, taip pat atakuoja pietiniame flange, su tikslu pasiekti Lozova. Nors padėtis sunki, Ukrainos vienetai tęsia gynybinę operaciją.

Lyman. Abi pusės įsitvirtina vakar užimtose pozicijose – rusai prie Nevske, Ukrainos gynėjai – Torske ruože. Kontaktinėje linijoje tęsiasi susidūrimai.

Syverks. Be pakitimų.

Donecko kryptis.

Chasiv Yar.

Chasiv Yar mieste ir apylinkėse be esminių pakitimų, ukrainiečiai išlaiko pozicijas.

Toretsk ruožas. Rusai toliau bando pasistūmėti link Toretsk centro, vyksta sunkus ir permainingas mūšis.

Pokrovsk – Vuhledar.

Šiaurinis flangas. Ukrainos gynėjams nepavyko išlaikyti agresoriaus pietiniame Zhuravka upės krante. Rusai ne tik užėmė didžiąją dalį Hrodyvka, bet ir sugebėjo persikelti į šiaurinį upės krantą, susikurdami nedidelį placdarmą aukštumose, kurios atveria jiems kelią į Myrnohrad. Ukrainos gynėjams dabar yra kritiškai svarbu okupantus kuo skubiau iš ten išmušti, priešingu atveju ukrainiečių gynybos linija Novohrodyvka – Hrodyvka – Vozdvyzhenka gali imti byrėti.

Centras. Rusai po truputį stumiasi link Tsukuryne, susidūrimai vyksta šiaurinėse Hyrnyk prieigose. Tuo tarpu, rytiniame Vovcha upės krante permainingos kautynės prie Zhelanne Persha. Čia ukrainiečiai sulaikė agresorių ir kontratakuoja, situacija yra dinamiška. Tikėtina, ši operacija skirta apsaugoti per upę bandysiančius atsitraukti Ukrainos gynėjus, kurie šiuo metu yra šiauriniame flange.

Pietinis flangas. Rusai stumiasi link Vuhledar iš rytų bei toliau bando perimti šachtas. Ukrainos pajėgos ne tik ginasi, bet ir kontratakuoja, tačiau situacija Vuhledar – Vodiane ruože vis dar išlieka sudėtinga.

Zaporizhia ir Pietų kryptys.

Be esminių pakitimų.

Parašykite komentarą :

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Reklama

Susiję straipsniai

Nauja pradžia – jubiliejinis 111-asis Senojo teatro sezonas

Neseniai Vilniaus senajame teatre įvyko naujojo teatro sezono atidarymo spaudos konferencija. Naująjį – jau 111-ąjį – sezoną Senasis...

„Kalbėkit rusiškai!“

Vytautas Sinica | Veidaknygė Sprendžiant iš kitų įrašų, tikrai liberalaus žmogaus įspūdžiai. Kaune jau aiškiai jaučiasi, kad kalbėti lietuviškai nebėra...

Karas Ukrainoje. Devyni šimtai trisdešimt devintoji (rugsėjo 19) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė Agresoriaus pajėgos vėl atakavo Ukrainos teritoriją dronais ir raketomis. Ukrainiečiai numušė visus 42 Shahedus ir...

Vytautas Radžvilas. Savarankiška istorijos politika – suverenių valstybių privilegija

Rugsėjo 16 d. Seime vyko konferencija „Valstybinė istorijos politika: reikia nacionalinio susitarimo“. Joje prof. Vytautas Radžvilas perskaitė pranešimą...