Kodėl rusai kiekvieną naktį atakuoja Ukrainą „šachedais“?

Ukrainos oro gynybos pajėgos danguje virš Kyjivo prožektoriais ieško „šachedų“, 2024 m. rugpjūčio 29 d. / REUTERS / Gleb Garanich nuotr.

Rusijos ir Ukrainos karo veteranas, buvęs bataliono „Aidar“ kuopos vadas, Nacionalinio Antarkties mokslo centro direktorius Evgen Dykyj rugsėjo 19 d. interviu radijui NV paaiškino, kodėl Rusija kiekvieną naktį atakuoja Ukrainą „šachedais“, kurių beveik visus numuša Ukrainos oro gynyba.

„Faktas tas, kad naktiniai „šachedų“ reidai išsekina ne tik ukrainiečių smegenis – jie išsekina mūsų priešlėktuvinių raketų atsargas. Būtent mobilios grupės kulkosvaidžiais numuša toli gražu ne visus „šachedus“, – sakė E. Dykyj.

Buvęs bataliono „Aidar“ kuopos vadas aiškino, kad kai „šachedus“ kulkosvaidžiais numuša mobilios grupės – tai „pigu ir pikta“, tačiau per kiekvieną tokį didelio masto antskrydį oro gynybos pajėgos yra priverstos juos „vaikytis“ naikintuvais MiG-29 ir net F-16 bei naudoti nešiojamus zenitinių raketų kompleksus.

„ Ir visa tai brangu, o svarbiausia, kad visa tai tiekia sąjungininkai, ir atitinkamai yra tiekimo pertrūkių, [priemonių] kiekiai riboti. Tai yra, pirmiausia taip išsekinama mūsų oro gynyba. Tie „šachedai“ išsemia mūsų išteklius, kuriuos būtų galima panaudoti kažkam rimtesniam – pavyzdžiui, toms pačioms sparnuotoms raketoms, kurių daug mažiau nei „šachedų“, – pabrėžė E. Dykyj.

Jis priminė, kad Iranas padėjo Rusijai pasistatyti „šachedų“ gamyklą, ir jam susidarė įspūdis, kad rusams pavyko joje pasiekti suplanuotą 600 „šachedų“ per mėnesį išeigą.

„Sparnuotųjų raketų jie per mėnesį surenka dvi–tris dešimtis, o balistinių raketų per mėnesį jie pagamina keliolika. Atitinkamai, ko jie turi daug, būtent tuo jie mus ir vargina. O į tuos taikinius, kurių jiems tikrai reikia, jie pirmiausia paleidžia raketas“, – apibendrino buvęs „Aidaro“ bataliono kuopos vadas.

Kas žinoma apie situaciją su Rusijos „šachedais“

Rugsėjo 16 d. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė, kad rugsėjo pirmoje pusėje Rusija prieš Ukrainą panaudojo 640 „šachedų“.

Rugsėjo 19 dieną Rusijos diktatorius vladimiras putinas paskelbė, kad 2023 metais Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos gavo apie 140 000 įvairaus tipo bepiločių orlaivių. Šiemet jų gamybą neva planuojama padidinti dešimteriopai.

Rugsėjo 20 d. Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos Kovos su dezinformacija centro direktorius Andrejus Kovalenko pareiškė, kad „šahedų“ gamybos kiekių  padidėjimas rodo, jog rusai planuoja pasiekti „beveik 24 valandų per parą atakų režimą“.

Pagal nv.ua/ukr/world/

kariuomeneskurejai.lt

Parašykite komentarą :

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Reklama

Susiję straipsniai

Vladimiras Laučius. Apie tamsos jėgas ir gėrio inkvizitorius

Veidaknygė Tamsos jėgų prasiveržimas, anot Tikrųjų Šviesos Jėgų, vyksta čia – Lietuvoje. Antisemitizmas, pasirodo, didžiausią grėsmę kelia ne...

Tomas Viluckas. Kaip balsuoti krikščioniui?

Neseniai grįždamas iš apaštalinės kelionės po Pietryčių Aziją popiežius lėktuve žurnalistų buvo paklaustas apie JAV prezidento rinkimus. Šventasis...

Lietuvoje mažėja finansinis raštingumas

Almantas Stankūnas Tuo metu kai bene garsiausia neomarksistinių žmogaus teisių gynėja, ministrė A. Armonaitė viešai televizijos laidoje demonstruoja nepagarbą...

„Kaip ąžuols drūts“: F. Bajoro jubiliejų pasitinkant

Rūta Gaidamavičiūtė Spalio 7-ąją kompozitorius Feliksas Bajoras ruošiasi minėti garbingą, anaiptol ne kiekvienam sulaukti lemtą 90-mečio jubiliejų. Lietuvos nacionaliniame...