TS-LKD, LP ir LS valdymo rezultatas – gyventojų gerovė mažėja

Almantas Stankūnas

Konservatoriai ir kiti valdantieji nesustodami giriasi, kad ekonomika auga „rekordiniu“ tempu. Skaitant tokias naujienas apima jausmas jog dar keli konservatorių valdymo metai ir Lietuvos ekonomika aplenks tokius ekonomikos galiūnus kaip JAV ar Kiniją.

Deja, bet priešrinkiminės savigyros metu pateikiama tik dalinė informacija, dažnai neparodanti visos objektyvios tiesos. Taip norima sudaryti Lietuvos ekonomikos klestėjimo regimybę ir gal net apgauti Lietuvos žmones. Todėl verta pratęsti Vyriausybės „rekordų“ demaskavimo apžvalgas.

Prieš kelias dienas jau atskleidžiau vieną iš būdų kaip Vyriausybė augina ekonomiką ir ekonomikos išsivystymo lygį parodantį rodiklį – BVP – nuoroda į mano tekstą ČIA.

Kitą BVP auginimo būdą man pasufleravo vienas žymiausių konservatorių ekonomistų, Premjerės patarėjas Raimondas Kuodis!

Ta proga negaliu nepacituoti R. Kuodžio interviu LRT portalui: „Jei šalis maksimizuoja BVP, tuomet kuo daugiau imigrantų, kuo daugiau darbuotojų, tuo potencialiai didesnis BVP. Tai galėtų būti Vokietijos pramonininkų tikslas – daugiau darbo jėgos, daugiau eksporto, daugiau pelno. Tačiau jei šalis nori maksimizuoti BVP vienam gyventojui, gyventojų skaičiaus augimas šalyje gali sumažinti šį rodiklį.“

Išverčiant į paprastų žmonių kalbą – BVP lengva išauginti jei į šalį prisiveši krūvas imigrantų. Tačiau toks BVP auginimo būdas mažina šalies gyventojų gerovę.

Statistiniai rodikliai atskleidžia, kad dabartiniai valdantieji rekordiniu tempu į šalį įsileidžia imigrantus. BVP auga. Tačiau pažiūrėkim kaip atrodo BVP vienam gyventojui. 2022 metais realusis BVP vienam gyventojui buvo 15 100, o štai 2023 metais BVP vienam gyventojui ženkliai nukrito ir buvo tik 14 840 eurų!!!

Nors kritimas neatrodo didelis, tačiau įvertinus infliaciją pats kritimo faktas yra skandalingas. Tokie kritimai vyksta tik esant neeiliniams neigiamiems įvykiams, kataklizmas.

Konservatorių gerovės valstybėje BVP gyventojui MAŽĖJA!!! Tai reiškia MAŽĖJA šalies gyventojų gerovė. Bet tai dar ne viskas. Lietuvos BVP vienam gyventojui yra vienas mažiausių ES (žr. grafiką). Atsiliekame nuo daugelio ES valstybių, ir tas atsilikimas ateityje gali tik dar labiau padidėti, nes imigrantų skaičiaus auginimą valdantieji net įteisino.

Sukuriamas BVP vienam gyventojui parodo ne tik visuminį ekonomikos efektyvumą, bet ir visuomenės gerovę, todėl stebint mažėjantį BVP vienam gyventojui Lietuvoje galima padaryti tik vieną išvadą: gerovė šioje valstybėje skirta turbūt tik prabangias vilas Graikijoje perkantiems „aukštuomenės“ atstovams – Lansbergiams ir milijonus kazino pralošiantiems – stepukoniams.

Jei norite realių pokyčių ekonomikoje, o ne imitacinių ir trumpalaikių geriausia balsuokite už Nacionalinį susivienijimą, sąrašo Nr. 2.

Politinė reklama.

2 KOMENTARAI





Parašykite komentarą :

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Reklama

Susiję straipsniai

Vladimiras Laučius. Apie tamsos jėgas ir gėrio inkvizitorius

Veidaknygė Tamsos jėgų prasiveržimas, anot Tikrųjų Šviesos Jėgų, vyksta čia – Lietuvoje. Antisemitizmas, pasirodo, didžiausią grėsmę kelia ne...

Tomas Viluckas. Kaip balsuoti krikščioniui?

Neseniai grįždamas iš apaštalinės kelionės po Pietryčių Aziją popiežius lėktuve žurnalistų buvo paklaustas apie JAV prezidento rinkimus. Šventasis...

Lietuvoje mažėja finansinis raštingumas

Almantas Stankūnas Tuo metu kai bene garsiausia neomarksistinių žmogaus teisių gynėja, ministrė A. Armonaitė viešai televizijos laidoje demonstruoja nepagarbą...

„Kaip ąžuols drūts“: F. Bajoro jubiliejų pasitinkant

Rūta Gaidamavičiūtė Spalio 7-ąją kompozitorius Feliksas Bajoras ruošiasi minėti garbingą, anaiptol ne kiekvienam sulaukti lemtą 90-mečio jubiliejų. Lietuvos nacionaliniame...