Karas Ukrainoje. Devyni šimtai keturiasdešimt ketvirtoji (rugsėjo 24) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė

Šią naktį agresorius Ukrainos teritoriją atakavo balistine raketa Iskander M, dvejomis raketomis Kh59, viena nenustatyto tipo raketa bei net 81 dronu Shahed. Ukrainos oro gynybai pavyko numušti 66 dronus, bet panašu, jog visos raketos nebuvo numuštos. Sprogimai fiksuoti Kharkiv, Slovyansk ir Poltava miestuose. Taip pat, rusai su aviacija vėl smūgiavo Zaporizhia, šį kartą neapsieita be aukų – bent vienas civilis žuvo ir yra sužeistų. Dienos metu okupantai KAB’ais smogė Kharkiv gyvenamąjam rajonui, deja ir čia yra aukų.

Žiūrim ką turim fronte.

Kursko kryptis.

Ukrainiečių kairysis flangas.

Obukhivka – Liubimovka ruože be pakitimų. Nors informacijos trūksta, tačiau vertinant abipusę tylą, panašu, kad rusų puolimas yra įstrigęs.

Glushkovo rajono pietuose tęsiasi mūšiai, pakitimų kontaktinėje linijoje nefiksuota. Nors agresorius išsižadėjo savo ankstesnių žodžių, kad ukrainiečiai veikia Volfino apylinkėse (vakarinė ruožo dalis), tačiau čia fiksuojamas agresoriaus artilerijos darbas. Tad tikėtina, kad ukrainiečiai visgi šiose apylinkėse veikia.

Centras. Rusai ir toliau atakuoja KAB’ais ukrainiečių priešakines pozicijas Zhuravli – Pogrebki – Martynovka. Fiksuojamas ir galingiausių FAB3000 naudojimas. Ukrainos vienetai išlaiko pozicijas bei atakuoja nuo Martynovka link Bolshoe Saldatskoe.

Ukrainiečių dešiniajame flange be pakitimų.

Kharkivo kryptis.

Ukrainos GUR SOP paskelbė galutinai išvalę Agregatų gamyklos teritoriją Vovchansk ir perduoda ją kitiems Ukrainos pajėgų vienetams: https://t.me/DIUkraine/4516. Tik priminsime, jau kurį laiką okupantų vienetai čia buvo atkirsti pirmiausia artilerijos ir dronų ugnimi, o po to objektas blokuotas Ukrainos vienetais. Pati Agregatų gamyklos teritorija yra ant šiaurinio Vovchia upės kranto, dabar ukrainiečių placdarmas čia nėra didelis, kas gali apsunkinti šioje vietoje esančių Ukrainos pajėgų aprūpinimą. Reikia tikėtis, kad ukrainiečiai toliau plės savo pozicijas šiauriniame krante, nes tam potencialo yra.

Luhansko kryptis.

Kupjansk. Nepanašu, kad rusams būtų pavykę pasiekti Oskil upę (to nepatvirtina nei ukrainiečių, nei agresoriaus kanalai). Tačiau, kaip jau minėjome anksčiau, tendencija yra tokia, kad tikėtina rusams tai gali pavykti padaryti dar šią savaitę. Maža to, okupantai toliau intensyvina savo operacijas šiauriniame flange bei galimai ruošiasi Kupjansk puolimo operacijai. Jų atakos fiksuojamos Kucherivka, t. y. rytinėse Kupjansk prieigose, kelyje Svatove – Kupjansk. Kadangi nuo šios gyvenvietės iki kontaktinės linijos apie 5 km, tad tikėtina, kad tai rusų žvalgyba mūšiu nedideliais padaliniais. Tačiau bendra tendencija yra prastoka.

Lyman. Tęsiasi rusų atakos visoje kontaktinėje linijoje, bet didžiausią dėmesį agresorius ir toliau skiria šiauriniam flangui (Makiivka – Nevske).

Syversk. Agresorius pabandė kirsti Bakhmutką upę, įžengti į Fedorivką ir pradėti lipti į aukštesnįjį vakarinį upės krantą. Ukrainiečiai išlaikė pozicijas, tačiau labai tikėtina, kad norėdami stumtis į šiaurę link Syversk, okupantai čia intensyvins savo veiksmus.

Donecko kryptis.

Chasiv Yar.

Chasiv Yar mieste ir apylinkėse be esminių pakitimų.

Toretsk ruožas. Tęsiasi sunkios kautynės rytinėje Toretsk dalyje, nedideli rusų vienetai ir toliau veikia miesto centre. Taip pat, sudėtinga situacija vystosi Nelipivka – Niu Jork ruože.

Pokrovsk – Vuhledar.

Šiaurinis flangas. Rusai toliau bando išplėsti savo placdarmą šiauriniame Zhuravka upės krante. Be to, agresorius suintensyvino artilerijos smūgius Selydove bei sugebėjo pasistūmėti rytinėse miestelio prieigose (tikėtina buvo užimta Mykhailivka). Rusų telegram kanaluose teigiama, kad tai ženklas apie netrukus prasidėsiantį Selydove miesto šturmą. Stebėsime situaciją.

Centras. Ukrainos pajėgos toliau nagais yra įsikibusios į Tsukuryne – Hyrnyk ruožą, tęsiasi sunkios kautynės. Tuo tarpu, Ukrainos gynėjai po truputį užleidžia pozicijas rytiniame Vovcha upės krante bei galimai traukiasi į Tsukuryne – Hyrnyk ruožą.

Pietinis flangas. Agresorius su artilerija, termobarinėmis sistemomis ir aviacija lygina su žeme Vuhledar, gynėjų padėtis sunki. Okupantai dar išplėtė savo pozicijas vakariniame flange. Tikėtina, rusai bandys judėti link Novoukrainka, taip siekdami suardyti ukrainiečių planus sukurti gynybą naujame ruože, apie kurį jau rašėme vakar (Novoukrainka – Bohoiavlenka pietuose esančios kalvos – Katerinivka).

Zaporizhia ir Pietų kryptys.

Be esminių pakitimų.

Parašykite komentarą :

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Reklama

Susiję straipsniai

Vladimiras Laučius. Apie tamsos jėgas ir gėrio inkvizitorius

Veidaknygė Tamsos jėgų prasiveržimas, anot Tikrųjų Šviesos Jėgų, vyksta čia – Lietuvoje. Antisemitizmas, pasirodo, didžiausią grėsmę kelia ne...

Tomas Viluckas. Kaip balsuoti krikščioniui?

Neseniai grįždamas iš apaštalinės kelionės po Pietryčių Aziją popiežius lėktuve žurnalistų buvo paklaustas apie JAV prezidento rinkimus. Šventasis...

Lietuvoje mažėja finansinis raštingumas

Almantas Stankūnas Tuo metu kai bene garsiausia neomarksistinių žmogaus teisių gynėja, ministrė A. Armonaitė viešai televizijos laidoje demonstruoja nepagarbą...

„Kaip ąžuols drūts“: F. Bajoro jubiliejų pasitinkant

Rūta Gaidamavičiūtė Spalio 7-ąją kompozitorius Feliksas Bajoras ruošiasi minėti garbingą, anaiptol ne kiekvienam sulaukti lemtą 90-mečio jubiliejų. Lietuvos nacionaliniame...