Karas Ukrainoje. Devyni šimtai penkiasdešimtoji (rugsėjo 30) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė

Naktį agresorius surengė didelio masto smūgį Ukrainos teritorijai. Smūgiavo raketa Iskander M, raketa Kh59 bei Kh31P bei 73 dronais Shahed. Ukrainiečiai numušė Kh59 ir 67 dronus. Panašu, vakarykštis ukrainiečių smūgis Eisk neatgrasė rusų dronus leisti iš šios vietovės. Nuo rusų KAB‘ų toliau stipriai kenčia Sumy sritis.

Žiūrim ką turim fronte.

Kursko kryptis.

Ukrainos šaltiniai gana rezervuotai nušviečia situaciją. Tuo tarpu, rusų telegram kanaluose skelbiama, jog Ukrainos pajėgos plečia savo pozicijas Glushkovo rajono pietuose. Teigiama, kad jie pasiekė Volfino ir bando apeiti Vesioloe iš vakarų. Taip pat, intensyvėja ukrainiečių artilerijos smūgiai Glushkovo. O rusų puolimas ukrainiečių kairiajame flange toliau įstrigęs. Agresoriui nepavyksta išmušti ukrainiečių iš Obukhovka ir Liubimovka. Kituose ruožuose be pakitimų.

Kharkivo kryptis.

Be pakitimų.

Luhansko kryptis.

Kupjansk. Ukrainos pajėgos toliau neprileidžia rusų prie Oskil upės, tęsiasi sunkūs mūšiai. Agresorius bando pasistūmėti kituose ruožuose. Jam pavyko kažkiek išplėsti savo pozicijas nuo Pishchane į pietus, taip šiek tiek priartėjant prie placdarmo susikūrimo prie Lozova.

Lyman. Okupantai plečia savo pozicijas Nevske, tačiau vakariau esančios aukštumos ir toliau lieka Ukrainos gynėjų rankose. Neatmestina, kad artimiausiu metu rusai bandys sujunti savo pajėgas Nevske ir Makiivka bei šiame ruože įsitvirtinti palei Zherebec upę. Veiksmus, kad rusai bandys vystyti sėkmę rodo ir tai, jog jie aktyvina aviacijos smūgius.

Syversk. Be pakitimų.

Donecko kryptis.

Chasiv Yar. Rusams nepavyksta plėsti savo pozicijų Klishiivka – Kurdiumivka ruože, tačiau situacija Toretsk po truputį prastėja. Agresoriui pavyko išplėsti savo pozicijas miesto centre, ukrainiečiai kontratakuoja, tačiau susigražinti pozicijų kol kas jiems nepavyko. Taip pat, sudėtinga padėtis trikampyje Leonidivka – Nelipivka – Niu Jork. Ukrainiečiai čia neleidžia rusams jaustis laisvai ir įsitvirtinti, tačiau iniciatyvą okupantai laiko savo rankose. Jie ėmė pulti ir link Sukha Balka, taip tikėtina siekdami ištampyti ukrainiečių pajėgas.

Pokrovsk – Vuhledar.

Šiaurinis flangas. Rusai pasistūmėjo nuo Marynivka į vakarus, perimdami kelių Novohrodyvka – Selydove ir Karlivka – Pokrovsk sankirtą. Tai gali palengvinti agresoriaus operacijas ne tik į pietus link Selydove, bet ir į šiaurę siekiant užimti sausumos „koridorių“ link Pokrovsk.

Centras. Padėtis Tsukuryne išlieka sudėtinga, agresorius bado apeiti gyvenvietę iš šiaurės ir pietų bei kirsti geležinkelį. Taip pat, rusai karštligiškai bando iš šiaurės užeiti į Hyrnik, Ukrainos gynėjai išlaiko pozicijas. Situacija rytiniame Vovcha upės krante be pakitimų – Ukrainos pajėgos išlaiko Zhelane Druha kontrolę.

Pietinis flangas. Padėtis Vuhledar kritinė, vyksta sunkios gatvių kautynės. Gyvenvietė iš esmės yra blokuota, rusai tęsia atakas Bohoiavlenka ir Katerynivka link. Nuo pareigų nuimtas ilgus mėnesius sėkmingai Vuhledar gynybą vykdžiusios ukrainiečių 72-osios mechanizuotos brigados vadas plk. I. Vinnik. Šiuo kritiniu momentu, keisti vadovybę yra mažų mažiausiai keistas žingsnis. Tuo labiau, jei to priežastis – gynybos ruožo griūtis. Padėtis čia susikomplikavo ne tiek dėl 72-osios mech. brigados klaidų, o dėl didesnių objektyvių ir subjektyvių priežasčių (pvz.: motyvuoto ir kvalifikuoto personalo trūkumas kituose sektoriuose veikiančių vienetų sudėtyje, ugnies priemonių trūkumas, sąveikos stoka ir pan.).

Zaporizhia ir Pietų kryptys.

Be pakitimų.

Parašykite komentarą :

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Reklama

Susiję straipsniai

Rusifikuota Lietuva?

https://www.youtube.com/watch?v=8Z3PIhlgOs8

Kai mažas tvartelis išauga į didelį tvartą

Edvardas Čiuldė Kas yra tie 150, kaip skelbiama, „iškilūs kultūros, meno ir mokslo veikėjai“, pasirašę po laišku LR prezidentui...

Visapusiško prisitaikymo gidas atsilikusiai Lietuvos visuomenei

Vytautas Sinica | Veidaknygė Masinė imigracija, įgavusi sovietinės kolonizacijos mastą, yra visa apimantis procesas. Jums gali atrodyti, kad čia...

Prancūzijoje katalikiškų pažiūrų politikei neleista tapti šeimos ministre

Politinė padėtis Prancūzijoje po neseniai birželio ir liepos mėn. įvykusių rinkimų yra gana sudėtinga. Šie rinkimai baigėsi pakibusiu...