Karas Ukrainoje. Devyni šimtai penkiasdešimt šeštoji (spalio 6) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė

Tikėtina po drono atakos kilo gaisras Kremliaus aukštesnio rango karininkų kalvėje – Maskvos aukštojoje karinėje mokykloje. Panašu, kad smūgis labiau simbolinis, nei turėsiantis karinį efektą.

Šią naktį agresorius vėl bandė smūgiuoti kariniams ir civiliniams taikiniams Ukrainoje. Rusai smūgiavo dviem balistinėmis raketomis Iskander M, viena sparnuotąja Iskander K, viena Kh59 ir 87 Shahedais. 81 dronas arba numuštas, arba netekęs valdymo dėl EW priemonių nukrito, taip pat numuštos dvi raketos, ukrainiečiai nespecifikuoja kurios. Galingi sprogimai fiksuoti Odesa, yra sužeistų civilių. Atsižvelgiantį tai, kad šį kartą rusų ugnies priemonės nekilo iš Krymo, o leistos iš Krasnodar, Oriol ir Kursk sričių, mažai tikėtina, kad šis efektas sukurtas balistinėmis raketomis (balistinių Iskanderų šūvio nuotolis – 500 km, tad iš Krasnodaro sr. jos vargiai galėjo atskristi). Labiau tikėtina, kad Odesa atakuota iš Krasnodar srities kilusiais dronais ir galbūt orlaivio paleista raketa Kh59. Tikėtina, atakuojant iš Oriol ar Kursk sričių, Iskanderai ir dronai naudoti prieš taikinius Kyive. Ar tos dvi numuštos raketos – tai balistiniai Iskanderai, kuriuos nukalė pvz. sostinę ginantys Patriotai? Gali būti. Teoriškai ukrainiečiai gali slėpti šią sėkmę, nenorėdami suteikti oponentui per daug informacijos. Tačiau visa tai – labiau spėlionės, bandant praskleisti OSINT‘o rūką.

Žiūrim ką turim fronte.

Kursko kryptis.

Sektoriuje toliau karščiausia ukrainiečių kairiajame ir dešiniajame flange. Tęsiasi mūšiai Glushkovo rajono pietuose, abi pusės rengia atakas prie Vesioloe bei Medvezhe. Tuo tarpu dešiniajame flange vis aktyvesni ukrainiečiai – jie kontratakuoja nuo Plechovo ir kausto agresoriaus pastangas pasistūmėti iki sienos.

Kharkivo kryptis.

Tęsiantis mūšiams Vovchansk sektoriuje, atsinaujino mūšiai ir Lyptsi sektoriuje. Rusai bando išstumti ukrainiečiu nuo Hlyboke, taip pat atakuoja kituose ruožuose. Ukrainos pajėgos išlaiko pozicijas.

Luhansko kryptis.

Kupjansk. Panašu, prieš keletą dienų buvome per daug optimistiški, kad rusų puolimas čia išsikvėpė. Agresorius ėmė vėl slinkti į priekį – plečia Pishchane pleišto pagrindą, pasigerino pozicijas prie Andriivka. Vis daugiau ženklų, kad jis bandys sujungti Pishchane ir Lozova placdarmus ir tada veržtis prie upės Oskil.

Lyman. Vis aktyviau veikia agresoriaus aviacija, kas indikuoja, jog rusams sektoriuje reikia greitesnių rezultatų. Turbūt tai diktuoja ne tik poreikis paremti rusų veiksmus šiauriau esančiame Kupjansk sektoriuje, bet ir artėjantys rudeniški orai. Lyjant, miškingoje ir pelkėtoje vietovėje Zherebec ir Severskyi Donets upių baseinuose bus gana sunku tikėtis pasiekti didelių laimėjimų, tad galimai rusai todėl forsuoja įvykius.

Syversk. Tikėtina dėl aukščiau išvardintų priežasčių rusai aktyvėja ir Syverks sektoriuje. Jų atakų skaičius ženkliai išaugo, ypač tai pasakytina apie Bilohorivka ruožą, kuris turi tiesioginę sąveiką su Lyman pietiniu flangu.

Donecko kryptis.

Chasiv Yar. Sunkūs mūšiai palei kanalą bei Toretsk-Niu Jork ruože. Sudėtingiausia padėtis pastarajame. Rusai kiek išplėtė savo pozicijas Toretsk centre, neaiški situacija prie Leonidivka.

Pokrovsk – Vuhledar.

  • Šiaurinis flangas. Rusai toliau galva daužo į ukrainiečių gynybą Krutyi Yar – Mykolaivka ruože. Tikėtina, kad jei agresoriui čia pavyktų pasistūmėti, jis gali pabandyti kirsti geležinkelį, apeiti ukrainiečių pozicijas Lysivka ir atakuoti jas iš rytinio flango ar užnugario, pasiekiant Sukhyi Yar. Taip vienu „šūviu“ rusai ne tik apeitų aukštumose, ir vandens kliūtimis iš pietų pridengtą ruožą, bet ir perimtų sausumo koridorių link Pokrovsk. Taip pat tęsiasi sunkūs mūšiai prie Selydove, ukrainiečiai išlaiko pozicijas.
  • Centras. Agresorius intensyvina puolimą prie Tsukuryne, jis išplėtė savo pozicijas šiauriniame jo flange ir kirto geležinkelį. Tai gali būti pavojinga žinia, kadangi rusai gali bandyti vystyti sėkmę už geležinkelio ir atakuoti gerose gynybinėse pozicijose esančius ukrainiečius vakarinėje Tsukuryne dalyje.
  • Pietinis flangas. Šį kartą rusams nepavyko pasistūmėti link Novoukrainka – Bohoiavlenka – Katerynivka ruožo. Ar tai jau pozityvi tendencija, pamatysime artimiausiomis dienomis.

Zaporizhia kryptis.

Rusai rengia lokalias atakas Kamyanske link ir Robotyne pleište, ukrainiečiai taip pat nelieka skolingi. Toliau aktyviai veikia rusų aviacija.

Pietų kryptyje be pakitimų.

Parašykite komentarą :

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Reklama

Susiję straipsniai

Dviveidis padaras (II)

Edvardas Čiuldė Kandidatų į Seimą susitikimo su visuomene renginyje Vilniaus Antakalnio rinkiminėje apylinkėje vienu metu buvo paprašyta atsakyti į...

Yoram Hazony. Nacionalizmo dorybė (XII). TEISĖ Į TAUTOS NEPRIKLAUSOMYBĘ?

Pradžia ČIA. Tęsinių dalys: II,  III,  IV,  V, VI, VII, VIII, IX, X, XI Jau rašyta, kad geriausia politinė tvarka yra nepriklausomų nacionalinių valstybių tvarka. Šiuo požiūriu primenu Millį, jis nepriklausomas...

Klausimas P. Pineliui: iš kur patologinė neapykanta Nacionaliniam susivienijimui?

Prof. Vytautas Radžvilas Tvirtai ir drąsiai gynusį K. Škirpos atminimo lentą nuo ją barbariškai nuplėšusių ir suniokojusių mero Benkunsko...

Vilniaus tarybos narys A. Stankūnas dėl galimos sisteminės korupcijos kreipėsi į teismą

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Almantas Stankūnas spalio 1 d. kreipėsi į Vilniaus m. apylinkės teismą, prašydamas panaikinti...