Almantas Stankūnas. Iš kur pinigai p. eksministre?

Socialinės apsaugos ir darbo eksministrės, TS-LKD deleguotos Monikos Navickienės šeima tokia turtinga, kad ne tik vysto didelius NT projektus, bet ir išpirkinėja savo prieštaringos reputacijos pažįstamo Vilhelmo Germano finansinius įsipareigojimus.

Tuo tarpu įvyko įdomi istorija su Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pastato renovacija tuo metu, kai ministerijai dar vadovavo p. Navickienė.

Atnaujintos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atidarymas / Nuotr. iš Made in Vilnius

Pastato statybos ne tik užtruko ilgiau, negu numatyta sutartyje, bet ir pabrango beveik 1,2 mln. eurų – 25 proc.

Kyla klausimai ar buvo teisėtas statybų vėlavimas ir toks pabrangimas, o jeigu neteisėtas, tai ar kas nors buvo dėl to nubaustas?

O jeigu vėlavimas ir pabrangimas buvo neteisėtas ir niekas dėl to nebuvo nubaustas ar to pabrangimo statybų rangovas nepasidalino su aukšto rango politikais ir/ar jų atstovaujamomis partijomis.

Visą procesą turėjo prižiūrėti projektą įgyvendinęs Turto bankas ir jo steigėja – Finansų ministerija. Tik va, tiek socminui, tiek finminui vadovavo tos pačios TS-LKD deleguotos ministrės.

Almantas Stankūnas

Dėl šios istorijos kreipčiausi tiesiai į prokuratūrą. Tačiau mano patirtis, po visos eilės kreipimųsi į prokuratūrą dėl panašių istorijų, rodo, kad prokurorai ir STT kažkodėl labai nenoriai renka svarbią informaciją iš institucijų, kurios būna susijusios su kreipimusi.

Todėl nutariau pradžioje pats kreiptis į Finansų ministeriją ir Viešųjų pirkimų tarnybą.

Joms uždaviau tokius klausimus:

  1. Ar Jūsų institucijoje buvo gauta informacija apie galimą pirkimų procedūrų pažeidimą (us), neskaidrumą ir pan., arba apie darbų vykdymo metu galimai padarytus teisės aktų pažeidimus? Jei taip, tai apie kokius teisės aktų pažeidimus buvo gauta informacija?
  2. Ar dėl pirkimo vykdymo, projekto įgyvendinimo buvo atliktas koks nors tyrimas, patikrinimas ir pan. ir ar kalti asmenys buvo patraukti atsakomybėn? Jeigu taip, prašome detalizuoti (kalti asmenys, nuobaudos, inicijuotas lėšų susigražinimas iš rangovų ir pan.).
  3. Jeigu nebuvo atlikta jokio pažeidimo tyrimo ar planuojate jį pradėti?
  4. Kada pasirašytas pastato, esančio adresu A. Vivulskio g. 11, Vilniuje, atnaujinimo (modernizavimo ir remonto) statybos darbų užbaigimo galutinis aktas?

Su visu kreipimosi tekstu galite susipažinti pagal nuorodą komentare.

Spėju, kad klausimai bus nepatogūs. Pažiūrėkime ką atsakys abi institucijos. O po to spręsiu dėl tolimesnių žingsnių.

Laikas baigti su išsikerojusia korupcija ir neskaidrumu.

Partija Nacionalinis susivienijimas pasiryžusi tuo užsiimti iš peties.

Visas kreipimasis į Finansų ministeriją ir Viešųjų pirkimų tarnybą ČIA.

Galimai politinė reklama.

2 KOMENTARAI

Parašykite komentarą :

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Reklama

Susiję straipsniai

Karas Ukrainoje. Devyni šimtai penkiasdešimt aštuntoji (spalio 8) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė 2025 m. pradžioje Ukraina gaus Mirage2000, apginkluotus raketomis oras-žemė. Taip teigė Prancūzijos gynybos ministras S....

Edvardas Čiuldė. Toli gražu ne Šindlerio sąrašas

Dabar jau sakoma, kad laiško prezidentui teksto, po kuriuo pasirašė 150 „iškiliausių Lietuvos Kūrėjų“, tikroji autorė buvo Kristina...

Visuomenininkai reikalauja sustabdyti puolimą prieš K. Škirpą: Desovietizacijos komisijos veiksmai vertinami kaip politizuoti ir teisiškai ydingi

Jonas Vaiškūnas Garsūs visuomenininkai ir žmogaus teisių gynėjai susibūrę į visuomeninę iniciatyvą „Apginti istorinę atmintį“ paskelbė pareiškimą, kritikuojantį Viešųjų...

Jokių ideologinių skirtumų arba ideologija – tai kas nuleidžiama iš Briuselio

Marius Parčiauskas | Veidaknygė Aš gi jums sakiau, kad po rinkimų nusimato TS-LKD ir LSDP koalicija. Konservatoriai jau net...