Karas Ukrainoje. Devyni šimtai penkiasdešimt aštuntoji (spalio 8) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė

2025 m. pradžioje Ukraina gaus Mirage2000, apginkluotus raketomis oras-žemė. Taip teigė Prancūzijos gynybos ministras S. Lecornu. Reikia viltis, kad tai bus paskatas intensyvinti vakarietiškų trumpo, vidutinio ir ilgo nuotolio oro gynybos sistemų perdavimą Ukrainai. Tik taip galima bus įgalinti naujus ukrainietiškus paukščius išnaudoti visas galimybes.

Agresorius iš Krymo atakavo Ukrainos teritoriją dviem Iskander M raketomis, sprogimai girdimi Odesa. Neatmestina, kad kartu su kariniu efektu rusai siekė ir informacinio efekto. Dar vakar Krymas stipriai kentėjo nuo ukrainiečių dronų ir raketų, tad rusams svarbu parodyti, kad šie smūgiai nepadarė jokio efekto. Taip pat rusai smūgiavo su 19 dronų Shahed, iš jų 18 ukrainiečiams pavyko numušti.

Žiūrim ką turim fronte.

Kursko kryptis.

Mūšiai tęsiasi tiek Glushkovo rajono pietuose, tiek prie Liubimivka. Rusai skelbia, kad jiems pavyko pasistūmėti dešiniajame ukrainiečių flange prie Plechovo, tačiau patvirtinimų tam nėra.

Kharkivo kryptis.

Be pakitimų.

Luhansko kryptis.

Kupjansk. Agresoriaus karo propagandistai pripažįsta, kad šiame etape pasiekti Oskil upę ir perskelti ukrainiečių pajėgas sektoriuje nepavyksta. Turbūt todėl okupantai vis aktyvesni, bandydami užimti Lozova placdarmą, jiems čia dar šiek tiek pavyko pasistūmėti.

Lyman ir Syversk sektoriuose be esminių pakitimų.

Donecko kryptis.

Chasiv Yar.

Sunkios kautynės vyksta palei kanalą. Rusams pavyko jį kirsti Chasiv Yar mieste, dirba ukrainiečių artilerstai ir dronistai, tad tikėtina kirtusių gali nelikti.

Toretsk – Niu Jork ruože be pakitimų.

Pokrovsk – Vuhledar.

Šiaurinis flangas. Ukrainos gynėjai toliau išlaiko pozicijas Lysivka ir šiauriniame Zhuravka upės krante. Taip pat, agresoriui nepavyksta pajudėti Selydove ruože.

Centras.

Sunkios kautynės tęsiasi Tsukuryne gyvenvietėje. Neatmestina, kad mūšiai vyksta vakarinėje geležinkelio pusėje. Be to, agresorius ėmė koncentruoti pastangas piečiau kelio Tsukuryne – Hyrnik. Kaip ir prognozavome, jie bando pasistūmėti link Novoselydivka, kurios kontrolė atvertų galimybes rusams greičiau išspręsti Tsukuryne ir Hyrnik klausimus.

Tuo tarpu, rytiniame Vovcha upės krante tęsiasi mūšiai. Okupantai skelbia, neva iš esmės užvėrė ukrainiečiams atsitraukimo kelią, užimdami Zoriane. Na, didžioji dalis šios gyvenvietės yra vakariniame upės krante, dominuojančiose aukštumose, o pati gyvenvietė už 3 km nuo vakarykštės kontaktinės linijos (Zhelane Persha). Taigi, toks rusų manevras mažai tikėtinas. Ukrainiečiai pripažįsta, kad okupantai kažkiek pasigerino savo taktinę situaciją kontaktinėje linijoje Zhelane Persha, tačiau ne daugiau.

Pietinis flangas. Agresorius toliau koncentruoja pastangas Kurahove link. Į mūšį jie vis meta ženklias mechanizuotas pajėgas, didžioji dalis tokių atakų baigiasi taip – https://t.me/arrowsmap/6178. Tačiau nepaisant didelių nuostolių, rusams pavyko kažkiek pasigerinti savo situaciją prie Maksimilianivka. Novoukrainka – Bohoiavlenka – Katerynivka ruože Ukrainos vienetai išlaikė pozicijas.

Zaporizhia kryptis.

Rusai skelbia, kad jie užėmė Zolota Nyva, kuri yra Vuhledar vakariame ir Velyka Novosylka rytiniame flanguose. Ukrainiečiai pripažįsta, kad mūšis dėl gyvenvietės tęsiasi. Kaip esame minėję anksčiau, ši gyvenvietė gali tapti tramplinu rusams kelti problemas rytiniame Velyka Novosilka flange.

Pietų kryptis.

Be pakitimų.

Parašykite komentarą :

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Reklama

Susiję straipsniai

Pasaulėžiūra psichikos sveikatai gali turėti daugiau įtakos nei cheminis disbalansas – tyrimas

  Naujas tyrimas rodo, kad psichikos sveikatos krizė Jungtinėse Valstijose gali būti labiau susijusi su biblinės pasaulėžiūros stoka, o...

Šarūnas Legatas. Kokias nuostatas atstovauja neparlamentinės partijos, siekiančios patekti į Seimą?

Artėjant Seimo rinkimams Laisvos visuomenės institutas (toliau – LVI) vykdo tyrimą, kuriame aiškinasi kokias vertybes vertina tautos atstovais...

Edvardas Čiuldė. Toli gražu ne Šindlerio sąrašas

Dabar jau sakoma, kad laiško prezidentui teksto, po kuriuo pasirašė 150 „iškiliausių Lietuvos Kūrėjų“, tikroji autorė buvo Kristina...

Almantas Stankūnas. Iš kur pinigai p. eksministre?

Socialinės apsaugos ir darbo eksministrės, TS-LKD deleguotos Monikos Navickienės šeima tokia turtinga, kad ne tik vysto didelius NT...