Mokslininkų klausimas VTEK: Kodėl nematome mūsų skundo registracijos tyrimų skiltyje?

Gerbiamieji Vyriausios Tarnybinės Etikos Komisijos nariai, skundą pasirašiusieji ir situaciją stebintys piliečiai,

Labai norėčiau pasiteirauti apie 2018 – 09 -26 Jums išsiųsto kreipimosi likimą.

Mes klausiame taip pat kaip ir Seimo narė Agnė Bilotaitė: kodėl persekiojamas apie švietimo sistemos problemas diskutavęs žmogus?

Kadangi informanto pavardę medijose paviešino pati ministrė, dar prieš pasirodant informacijai VTEK puslapyje, pateikdama galimai dviprasmišką informaciją, mums atrodo, kad Ministrės elgesio pobūdį turėtų įvertinti VTEK.

Po ministrės J. Petrauskienės informacijos apie kreipimąsi į VTEK paviešinimo, ne tik profesorius G. Merkys, bet ir jo šeimos nariai susilaukė viešų patyčių ir grąsinimų susidoroti.

Iš jūsų institucijos iki šiandien (2018-10-08) negavome jokio atsakymo dėl mūsų skundo. Nematome ir mūsų skundo registracijos tyrimų skiltyje. Mus tenkintų bet koks VTEK atsakymas apie mūsų kreipimosi likimą.

Kadangi tarp profesorių Gediminą Merkį puolančių pasisakymų minimas ir VTEK, pateikiame nuomonę apie VTEK, kurioje kalbama apie galimai išankstines VTEK nuostatas dėl mūsų minimos problemos.

Pagarbiai,

Nijolė Čiučiulkienė

 

Žr. nuomonę ČIA

1 KOMENTARAS

  1. Į VTEK pakartotinai kreipėmės dėl Švietimo ir mokslo ministrės J. Petrauskienės galimus etikos pažeidimus paviešinusio asmens persekiojimo. Kreiptis į VTEK paskatino Vyriausios Tarnybinės Etikos įstatymo 8 straipsnis. ir VTEK nario priesaika, kurioje teigiama:
    1) „Aš, Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos narys (narė) (vardas, pavardė), prisiekiu būti ištikimas (ištikima) Lietuvos Respublikai, vykdyti jos Konstituciją ir įstatymus, savo pareigas atlikti garbingai, ginti žmogaus teises, laisves ir teisėtus interesus, ginti visuomenės viešąjį interesą, visada būti nešališkas (nešališka), saugoti man patikėtas paslaptis. Tepadeda man Dievas.“;
    Priesaikoje teigiama, kad VTEK nariai yra prisiekę ginti žmogaus teises, o ne siaurai tikrinti viešuosius interesus. VTEK nariai taip pat prisiekia saugoti jiems patikėtas paslaptis. Nenorėčiau demagogiškai diskutuoti apie įstatymu priimtos priesaikos reikšmę VTEK nariams Noriu su grupe žmonių, pasirašiusių kreipimąsi į VTEK, dar kartą pakartoti gerbiamosios A. Bilotaitės klausimą: KODĖL PERSEKIOJAMAS VYRIAUSYBĖS NARIO DARBO TRŪKUMUS PAVIEŠINĘS ŽMOGUS?. Ar atsakymus gaus tik A. Bilotaitė, o visi kiti tik mandagų atsirašinėjimą? Aš ir mano grupė tokį atrašymą iš VTEK gavome pirmadienį 10.08 antroje dienos pusėje elektoniniu paštu. Jame, tarp įvairių teisinių viražų, galima suprasti, kad VTEK užsiima pakankamai siaura interesų painiavos išpainiojimų, atpainiojimų ir rekomendacijų kaip išsipainioti veikla. Taigi, apie Švietimo ministrės galimą, švelniai tariant, nediskretiškumą ir viešus skundelius 15min. dėl perdėto profesoriaus G.Merkio dėmesio jos vyro darbui, teks kreiptis kitur. Apie VTEK nario priesaiką atsakyme nei žodžio.
    Priešingai, ministrė J. Petrauskienė pati 09.04. 15 min. ir Feisbook’e pateikė tik VTEK nariams žinomą informaciją, apie kurią jie paskelbė 09.05. Po to, beveik akimirksniu paplito ELFŲ kompanija pieš G. Merkį ir patyčios prieš jo šeimos narius. Labai įdomiai atrodo ir senas KTU aplinkraštis, kuris buvo paleistas, puolant žmonių, paviešinusių P. Baršausko plagiatą, grupę. Sutikime, kad situacija keista. Ką bendro turi valstiečių partijai lojali ministrė ir ją ginantys konservatorių kandidato į švietimo ministrus P.Baršausko šalininkų rašinėliai apie rusų šnipus? VISA TAI PRASIDEDA PO G. MERKIO KREIPIMOSI Į VTEK.
    O kaip su VTEK nario priesaika? Ar tai tuščias, nieko nesakantis, ritualas? Tai kam jį traukti į įstatymą?
    Pagarbiai
    Nijolė Čiučiulkienė

Komentarai nepriimami.

Reklama

Susiję straipsniai

Pagrindinė JAV darbininkų sąjunga atsisako remti Kamala Harris, jos nariai palaiko Trumpą

JAV 1,3 mln. narių turinti „Teamsters“ sąjunga pirmą kartą per pastaruosius dešimtmečius neremia demokratų kandidatės į prezidentus, nes...

Niekur nevedanti ekonomikos auginimo politika

Almantas Stankūnas Ar žinote kaip valstybė augina BVP? Kas valdantiesiems leidžia girtis rekordiniais BVP augimo tempais? Gal jie beveik...

Nauja pradžia – jubiliejinis 111-asis Senojo teatro sezonas

Neseniai Vilniaus senajame teatre įvyko naujojo teatro sezono atidarymo spaudos konferencija. Naująjį – jau 111-ąjį – sezoną Senasis...

„Kalbėkit rusiškai!“

Vytautas Sinica | Veidaknygė Sprendžiant iš kitų įrašų, tikrai liberalaus žmogaus įspūdžiai. Kaune jau aiškiai jaučiasi, kad kalbėti lietuviškai nebėra...