Jūratė Laučiūtė. Tikiu, kad atsiras žydų, kuriems bus gėda dėl šito laiško

Žinoma, šito laiško negalima lyginti su paminklų vertimu ar terliojimu, kuris vyksta dabar JAV. Protesto ir psichologinio smurto forma pasirinkta civilizuotesnė, bet vis tiek tai yra ne valstybę sukūrusios, o vėlyvesnių laikų ateivių bei jų palikuonių grupės mėginimas kištis į juos svetingai priėmusios šalies istoriją ir visuomenės nuomonę.

Manau ir tikiu, kad ir Lietuvoje, ir už jos ribų atsiras žydų, kuriems bus gėda dėl šito laiško, pasirodžiusio tuo pačiu metu, kai kitose šalyse grupės emigrantų prievarta bruka autochtonams savąjį, kitokį šalies istorijos supratimą bei “cenzūruoja” jos herojus.

Negi ponios Kuklianski vienminčiai nori Lietuvoje užimti tą nišą, kurią JAV užėmė brutalumu pagarsėję palikuonys išeivių iš Afrikos, Azijos ar Lotynų Amerikos?

16 KOMENTARAI

  1. Manau kad čia yra lietuvių problema,ne žydų. Jeigu mes ir toliau leisimės taip žeminami, Lietuva visai pražus. Siūlau,istorikams surinkti visus tikslius duomenis apie tuos kurie prisidėjo prie holokausto Lietuvoje. Paskelbti jų pavardės bei išsamias biografijas ir priimti įstatymą,kuris draustų kaltinti lietuvius dėl holokausto. Tik taip mes galime išlikti orūs ir laisvi piliečiai.

    • Prašom neperdėti ligos nuo ligotos galvos ant sveikos! Jei Lietuva imsis tokių nesąmonių, tai žydai dar ilgai siurbs lietuvių kraują! Įsidėmėkite, kad nė vienas lietuvis niekada neprisidėjo prie jokio “holokausko”, nes tai pačių žydų pramanas! Jei žydas A. Eichmanas sugalvojo likviduoti dalį savo tautiečių, tai jau pačių žydų reikalas! O jei lietuvių partizanai ar valstiečiai nukneckino kokį žydpalaikį sovietų komisarą, politruką, komsomolcą, ar sovietinį tardytoją, ar kokį iš IX forto ištrūkusių žydiškųjų prosovietinių banditų, siautusiųjų Lietuvos giriose, tai tam buvo Dievo valia!

  2. Man atrodo, kad visa F. Kuklianky keliama triukshma paaishkina laishke ivardijamos pareigos “Mes, Geros valios kompensacijos uzh zhydu religiniu bendruomeniu nekilnojamaji turta disponavimo fondo pirmininkai”. Turtas vienas, o pirmininikai du, tai kuo didesni triukshma kelsi tuo labiau dides tikimybe ishsireikalauti daugiau to turto ar kompensacijos. Tuo labiau tai taip pat pades ir Izraeliui eilini karta sukelus triukshma (pats musha, pats saukia) galimai tikimasi nukreipti demesi nuo Palestinos zhemiu okupacijos.

  3. Tikiu, tiesiog įsitikinęs, kad neatsiras žydų, kuriems bus gėda dėl Fainos laiško, gali būti tik suvaidintas apgailestvimas, nes viskas vyksta “kudluotai” rankai diriguojant!

  4. Visa oficiali žmonijos “istorija”-atviras žydaujos melas:

    sunaikinta-tiesa.jimdofree.com/blog

    • Sutinku kad holokaustas buvo didžiulė tragedija, bet tai ne priežastis, vadinti lietuvius žydšaudžiu tauta

      • Jūsų minimas “holokaustas” visiškai ne tragedija ir ypač ne didžiulė! Tai sionistų sumanytas ir įgyvendintas Izraelio atkurimo po 2000 metų planas ir tolimesnis pinigų išmušinėjimas iš visų gojų valstybių!

        • Faktas,kad lietuviai yra žydšaudžių tauta yra neabejotinas. Mes iššaudem daugiausiai žydų visoje Europoje,ir neigti tą yra beprasmiška. Manau,ateina nauja karta kuri nebijo pripažinti senelių nusikaltimų,ir kuri supranta kad už holokaustą Lietuvoje atsakingi tik lietuviai.

          • Kodėl lietuviams taip sunku pripažinti savo istorinės klaidas. Juk kiekvieno lietuvio šeimoje yra žmonių kurie šaudė žydus ir dalinosi jų turtą. Reikia būti laisviems ir oriems,ir pripažinti savo kaltę prieš žydus.

  5. Gerbiama Faina Kukliansky, emocijos neturėtų tapti pagrindu vertybių perkainavimui. Turi būti atlikti išsamūs moksliniai tyrimai.Neturime skubėti teisti mūsų iškilių žmonių kol nežinome visų aplinkybių.





  6. Gal reiktu pradėti versti ir mažumų istorijų herojus? Pvz. Abraomą, Moze ir paeiliui visus? Medžiagos netrūks. Visiškai priklauso iškatro kampo panorėsi pūsti.

    • Geras sumanymas, bet kas išdrįs? Gal kunigai, vyskupai ir kardinolai? Gal politikai ir politologai? Gal verslininkai? Visiems būtų kaip po atominės bombos – amen!

Komentarai nepriimami.

Reklama

Susiję straipsniai

Karas Ukrainoje. Devyni šimtai trisdešimt devintoji (rugsėjo 19) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė Agresoriaus pajėgos vėl atakavo Ukrainos teritoriją dronais ir raketomis. Ukrainiečiai numušė visus 42 Shahedus ir...

Vytautas Radžvilas. Savarankiška istorijos politika – suverenių valstybių privilegija

Rugsėjo 16 d. Seime vyko konferencija „Valstybinė istorijos politika: reikia nacionalinio susitarimo“. Joje prof. Vytautas Radžvilas perskaitė pranešimą...

Laima Kalėdienė: dirbantiems aptarnavimo srityje reikės mokėti lietuviškai. Ar tikrai?

Rugsėjo 12 dieną Seime pirmuoju balsavimu gana vieningai pritarta Valstybinės kalbos įstatymo pataisai dėl reikalavimo mokėti valstybinę kalbą...

Almantas Stankūnas. Vilniaus m. savivaldybė slepia teisinį pagrindimą vandalizmo veiksmams

Turbūt visi žino apie įvykius su atminimo lenta pirmam Lietuvos savanoriui, pulkininkui Kaziui Škirpai, kai po trijų metų...