Jolanta Blažytė. NAUJA ISTERIJOS BANGA?

Užkliuvom už varčios ir vėl iš pradžios: ligoninės „dega“, žmonės serga, planinės operacijos atidedamos, premjerė nebeslepia savo desperacijos, o SA ministras, pasiėmęs už parankės duomenų mokslininką, vėl keliauja į kaltųjų medžioklę.

Tuo tarpu aš pati, ne taip seniai besilankiusi Lenkijoje, vis galvoju: kodėl kaimyninėje šalyje taip ramu. Nei ten kas labai serga, nei kas labai miršta, nei kas labai skiepijasi, nei kas labai isterikuoja. Gyvena sau žmonės ir gyvena.

Taigi, lyginu:

Per paskutines 7 dienas susirgimų skaičius (skaičiuojant 1 mln gyventojų) Lenkijoje 112, tuo tarpu Lietuvoje – 2696. Taip sakant, Lietuvoje net 24 kartus didesnis.

Covid mirčių skaičius per paskutines 7 dienas (skaičiuojant 1 mln gyventojų) Lenkijoje tik 1,69, tuo tarpu Lietuvoje net 36,96.

Betgi vakcinacijos indeksas Lenkijoje mažesnis, nei Lietuvoje.

Lenkijoje – 97 dozės/100 gyventojų, Lietuvoje – 124 dozės/ 100 gyventojų.

Hospitalizacijų skaičius (1 milijonui gyventojų) Lietuvoje – 317, Lenkijoje – 26.

Jokių GP Lenkijoje nėra, nors Lietuvos SAM puslapyje parašyta, kad yra (ai, prie SAM pomėgio „trolinti“ jau pripratau).

Jei ką, tai pagal Jungtinių tautų sudaromą Human Development indeksą, parodantį šalies išsivystymo lygį, Lietuva užima aukštesnę poziciją už Lenkiją.

O pagal Covid mirčių per paskutines 7 dienas skaičių Lietuva užima 7 vietą pasaulyje (statista duomenimis) ir pirmąją vietą Advanced economies šalių grupėje.

Šioje vietoje tik norėčiau sužinoti: kaip mes tokie, visi ekonomiškai ir žmogiškai išsivystę, gydome savo Covid ligonius? Kokie gydymo metodai naudojami? (apie pažangius gydymo metodus bus kitas post‘as).

Ir dar norėčiau sužinoti: ko dar reikia mūsų gerbiamai vyriausybei, kad jos atstovai nustotų isterikuoti ir pradėtų valdyti situaciją? Gal 8 dozių vakcinos kiekvienam? Gal penkių kaukių ant nosies vienu metu? Gal draudimo neskiepytiems naudotis tūlikais? O gal, remiantis Australijos pavyzdžiu, ašarinių dujų ir guminių kulkų visiems, nenorintiems badytis?

O gal tiesiog pabandyti liautis kurstyti baimes, įtampą, žmonių susipriešinimą ir leisti visiems ramiai gyventi. Juk sakoma, kad visos ligos nuo nervų. O matant tokį Lietuvos „viršūnių“ infantilizmą, nervai nelaiko ne vienam.

Reklama

Susiję straipsniai

Yoram Hazony. Nacionalizmo dorybė (IX). Tautiškai neutralios valstybės neegzistuoja

Pradžia ČIA. Tęsiniai iki IX dalies ČIA. Svarbiausias klausimas svarstant nacionalinės valstybės idėją yra šis: jeigu vykdyti pareigas valstybei individą...

Karas Ukrainoje. Devyni šimtai trisdešimt aštuntoji (rugsėjo 18) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė Ukrainos pajėgos surengė didelio masto ataką prie agresoriaus karinės infrastruktūros objektus. Sėkmingiausia jų – didelio...

Romas Lazutka. Desovietizuokime motinystę, o vietoje II pakopos finansuokime gandrą

Įdomus tas desovietizacijos priepuolis. Jis nukreiptas į viešųjų erdvių laisvę nuo „balvonų“, užuot susirūpinus realaus gyvenimo išlaisvinimu. Sunkiai...

Lietuvių kalbos institutas neigiamai vertina „laisviečio“ pasiūlymą dėl moteriškų pavardžių

Lietuvių kalbos institutas (LKI) neigiamai vertina „laisviečio“ Artūro Žukausko siūlymą leisti moterims pasirinkti vyro pavardę, kai ji turi...