Edvardas Čiuldė. Smulkioji karo tautosaka: aforizmai, barbarizmai, lyrizmai (IV)

Tolerantiško jaunimo sąjunga, vadovaujama A.Rudomanskio, padavė Zitą Šličytę į teismą iš esmės dėl to, jog žinoma teisininkė ir signatarė iš Seimo tribūnos grėsmingomis aplinkybėmis, t. y. Rusijos pradėto karo fone pavartojo Lietuvoje draudžiamą žodį „pederastija “.

Kažkada Sokratas sakė, kad dera saugotis pederastų, nes jie esą yra vilkai ėriuko kailyje.

Lietuvoje vilkus saugo ir gina įstatymas, o ėriuko kailio dėvėjimas jiems nėra privalomas.

X

Apie Putiną jau prisakyta daug būtų ir nebūtų dalykų, tačiau tai, kad Bučos budelis yra patologiškai drovi būtybė, mums kažkaip vis dar praslysta pro akis.

Vis dėlto galimai nenormalus, perversiškas Putino drovumas toli gražu nėra palanki taikos puoselėjimui aplinkybė, nes, kaip žinome, ne vienas pasaulio nusikaltėlis renkasi kraštutinių piktadarysčių kelią, pastūmėtas tenai savo nesuvaldyto drovumo kompleksų.

Žiūrint iš animacinio įvaizdinimo taško, tai yra net ne dyglį atstatęs ežiukas, o didelio pasaulio išgąsdintas mutantas triušiukas, paliekantis kruvinų letenėlių pėdsakus rūke.

Kad ir kaip ten būtų, Putinas, lengva širdimi palikęs rūmus, galiausiai labai komfortabiliai, tarsi jau būtų atradęs savo prigimtinę vietą, įsitaiso triušio oloje, kur ant vinies pakabinta rūdija feldmaršalo paradinė uniforma.

X
Apie artėjantį rėžimo krachą buvo galima spręsti iš to, kad Putino intymus patikėtinis Peskovas nei iš šio, nei iš to užsiaugino kamufliažinius ūsus, tokiu būdu, tikėtina, puoselėdamas viltį jau greitai įsimaišyti tarp žmonių ir nepastebėtas ištirpti minioje.

X
Kam ko trūksta? Mums dažnai trūksta pinigų, pasisekimo tarp moterų, draugų paramos ir palaikymo sunkią minutę, kartais kaip tyčia pritrūksta degtinės butelio po aštuntos valandos. Masinio sąžinės deficito sąlygomis baisiai trūksta tarpusavio pasitikėjimo, o senstant ne vienam iš mūsų pradeda trūkinėti taip pat ir sveikatos gijos. Trūksta didesnio sutarimo ir taikos.

Apskritai mano tėvynei trūksta geresnės geopolitinės padėties kaimynystės požiūriu. Vytautui Landsbergiui tikriausiai jau trūksta jaunystės vitališkumo, o Gitanui Nausėdai – deramos Rimvydo Valatkos pagarbos. Darau dar tokią prielaidą, kad daugumai iš mūsų trūksta laimės, nors I.Kantas sako, jog laimė galiausiai yra ne proto, bet vaizduotės kuriamas idealas. Savo ruožtu Egidijus Bičkauskas užsimena, kad tik paprasčiausio proto pritrūko Vilniaus apygardos teisėjui, pradėjusiam teisinį Z.Šličytės persekiojimą, tačiau tikriausiais net dar labiau nei proto teisėjui iš Lietuvos V.Zelenskiui trūksta ginklų, kovojant su pasaulio beprotybe.

X

visame
kosmose
mėtosi
karo
lego
detalės
– ką
dabar
pasakytų
Talis

Mileto?..

Reklama

Susiję straipsniai

Karas Ukrainoje. Devyni šimtai keturiasdešimtoji (rugsėjo 20) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė Ukrainiečiai raketomis vėl atakavo taikinius Mariupol. Šią savaitę čia Ukrainos pajėgos sunaikino agresoriaus šaudmenų sandėlį,...

ES vyriausybės griežtina migracijos politiką

Europai krypstant į dešinę, vyriausybės griežtina migracijos politiką. Vokietijos naujiesiems dešiniesiems šį mėnesį laimėjus rinkimus dviejose žemėse, socialistų vadovaujama...

Petras Plumpa. Kelionė į gyvenimą

Lietuvos pasipriešinimo sovietiniam okupaciniam režimui dalyvis, 2023 m. Laisvės premijos laureatas, pogrindinės spaudos leidėjas ir platintojas, religinis mąstytojas...

Prof. Alvydas Jokubaitis. Naujoji Lietuva ir senos dorybės

Pranešimas skaitytas 2024 m. rugsėjo 6 d. Šiluvoje rengtoje konferencijoje „Visuomenė be dorybių – grėsmė nacionaliniam saugumui: Šiluvos...