Teksaso Respublikonų partija priima prieš LGBT nukreiptą politinę platformą, remiasi tuo, kad būti gėjumi yra „nenormalu“

Teksaso Respublikonų partija šeštadienį priėmė naują politinę platformą, kuri priskiria homoseksualumą „nenormalumui“ ir „priešinasi visoms pastangoms įteisinti translytį identiškumą.

Teksaso Respublikonų partija kas dvejus metus vykstančiame konvente Hjustone po to, kai buvo patvirtinti pagrindiniai naujieji principai, kuriais bus vadovaujamasi, priėmė 40 puslapių politinę platformą į kurią įeina skyrius „Homoseksualumo ir socialinės lyties klausimai“.

Šis skyrius apima formalią poziciją, deklaruojančią, kad valstijos Respublikonų partija yra prieš specialaus teisinio statuso suteikimą gėjams, vyrams ar moterims, ir kad jie palaiko žmones, oponuojančius homoseksualumui besiremdami savo tikėjimu, religija ar „tradicinių vertybių“ įsitikinimais.

„Homoseksualumas yra nenormalaus gyvenimo būdo pasirinkimas“, – aiškina platformos dokumentas. „Mes tikime, kad neturėtų būti užtikrinamas joks teisinis pavadinimas ar kuriamas specialus statusas homoseksualiam elgesiui, neatsižvelgiant į kilmės valstiją.

Skyrius taip pat prieštarauja visuomeninių fondų naudojimui homoseksualumo, translytiškumo ar įvairovės bei nešališkos įtraukties centrams, o taip pat lytį įtvirtinančiai priežiūrai, tuo pat metu jis palaiko kontraversiškus konsultavimo metodus, siekiančius LGBT narių „atsivertimo“. Teksase nėra įstatymo, draudžiančio atsivertimo terapiją.

Šiais metais raudonąsias valstijas, kur vadovauja Respublikonų daugumos, užplūdo prieš LGBTQ nukreiptų įstatymų projektai, ypač liečiantys translyčių bendruomenę.

Teksasas priėmė įstatymus, draudžiančius translyčiam jaunimui dalyvauti sporte ir neleidžiančius diskutuoti apie seksualinę orientaciją ir transseksualų identiškumą valstybinėse mokyklose. Judėjimo pažangos projektas (Movement Advancement Project) skiria Teksasui žemą LGBTQ teisių įvertinimą.

Teksaso gubernatorius Respublikonas Gregg‘as Abbott‘as anksčiau šiais metais sukėlė pasipiktinimą tuo, kad jis liepė valstybės pareigūnams pradėti tyrimus prieš transseksualių vaikų tėvus, leidžiančius savo vaikui teikti lytį patvirtinančią priežiūrą, kurią valstijos generalinis prokuroras Ken‘as Paxton‘as pavadino „prievarta prieš vaikus“.

Ši direktyva vis dar ginčijama teisme po to, kai teisėjas neseniai tokius tyrimus sustabdė.

Teksaso Respublikonų partijos konvente šeštadienį senatorius Ted‘as Cruz‘as pasisakė prieš jo taip pavadintą politinės kairė „nubudusiųjų“ dienotvarkę ir aptarinėjo naująjį Disnėjaus filmą „Šviesmetis“ (Lightyear)apie populiarų Klegančio Šviesmečio (Buzz Lightyear) personažą iš „Žaislų istorijų“ frančizės, nes vienoje scenoje rodoma, kaip bučiuojasi tos pačios lyties pora.

„Mėgaukitės, bet palikite ramybėje vaikus,“ – sakė Cruz‘as. „Sprendimo teisę turintys suaugusieji, jūs galite daryti tai, ką norite, bet šis kultūrinis puolimas yra vykdomas radikalių kairiųjų, kurie nori sugriauti Ameriką.“

Naujoji partijos platforma priimta Puikybės mėnesį, tuo metu, kai LGBTQ bendruomenė ir remiantys šį judėjimą rengia palaikymo mitingus ir renginius.

Bendruomenė šio mėnesio šventinių renginių metu buvo ant ribos po to, kai 31-as Patriotų fronto, kraštutinių dešiniųjų baltųjų viršenybės organizacijos, įsikūrusios Teksase, narys buvo areštuotas mėnesio pradžioje Aidaho valstijoje dėl bendrininkavimo riaušėse Puikybės renginyje.

Prezidentas Biden‘as praėjusią savaitę pasirašė vykdomąjį įsakymą, skirtą apsaugoti LGBTQ bendruomenę nuo konservatyvių valstijos įstatymų, užkertančių kelią galimybei naudotis sveikatos priežiūros ištekliais, ir nuo įstatymų, draudžiančių diskusijas apie lytinę tapatybę mokyklose.

„Mano žinutė visiems jauniems žmonėms: Tiesiog būkite savimi. Jūs esate mylimi. Jūs esate girdimi. Jus supranta. Jūs tikrai priklausote,“ – sakė Biden‘as pasirašymo ceremonijos metu. „Visi mes jus palaikome.“

Šaltinis: thehill.com

Reklama

Susiję straipsniai

Pagrindinė JAV darbininkų sąjunga atsisako remti Kamala Harris, jos nariai palaiko Trumpą

JAV 1,3 mln. narių turinti „Teamsters“ sąjunga pirmą kartą per pastaruosius dešimtmečius neremia demokratų kandidatės į prezidentus, nes...

Niekur nevedanti ekonomikos auginimo politika

Almantas Stankūnas Ar žinote kaip valstybė augina BVP? Kas valdantiesiems leidžia girtis rekordiniais BVP augimo tempais? Gal jie beveik...

Nauja pradžia – jubiliejinis 111-asis Senojo teatro sezonas

Neseniai Vilniaus senajame teatre įvyko naujojo teatro sezono atidarymo spaudos konferencija. Naująjį – jau 111-ąjį – sezoną Senasis...

„Kalbėkit rusiškai!“

Vytautas Sinica | Veidaknygė Sprendžiant iš kitų įrašų, tikrai liberalaus žmogaus įspūdžiai. Kaune jau aiškiai jaučiasi, kad kalbėti lietuviškai nebėra...