Vidas Rachlevičius. Į pagalbą Valstybės saugumo departamentui

Į pagalbą VSD 1

Žiniasklaida praneša apie A. Paleckio asociacijos „Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ atstovų vizitą Rusijoje. Jie Maskvoje praėjusią savaitę susitiko su Rusijos visuomenės rūmų atstovais, surengė spaudos konferenciją.

Anksčiau jie trynėsi po Baltarusiją. Ar tokiais atvejais negalima būtų atlikti gana nesudėtingą spec. tarnybų operaciją. Pavyzdžiui, išvyksta eilinį kartą ta kompanija į Maskvą ar Minską, o ten kažkaip netikėtai „pasimeta“ tos ponios ar kelių jos bendražygių pasai. Gal kas pavogė, gal patys ne ten pasidėjo ar pametė? O be paso atgal į Lietuvą juk negrįši?!

Tada eina jie į Lietuvos diplomatinę atstovybę, o ten kaip tyčia „sistema užlūžusi, suprantate, rusų hakeriai pagadino, taisom“. Po to kažkas suserga, po to neranda reikiamų dokumentų, po to išaiškėja, kad kablelis ant prašymo ne ten padėtas, dokumentas kelia abejonių ir taip daina be galo.

Ką ten biurokratus mokyti, patys viską puikiausiai išmano. Tegul jie ten rėkia, klykia, o kam tai Lietuvoje įdomu? Visi sutartinai tyli ir nekreipia dėmesio.

Į pagalbą VSD 2

Taigi, mūsų herojai trypčioja be pasų motušėje Rusijoje ar Baltarusijoje ir ilgai bei nuobodžiai varsto Lietuvos diplomatinių atstovybių duris, tikėdamiesi gauti naujus pasus (žr. 1 dalį). O juk gyventi tai reikia! Ir štai čia į žaidimą įsijungia mūsų consumer-friendly puikieji lietuviški, sorry – skandinaviški bankai.

Jiems juk 5 Sfr transakcija Šveicarijoje atrodo įtartina arba 7 Eur mokestis už parkingą Čekijoje, ir jie blokuoja kortelę. O juk čia Rusija ar Baltarusija – pretekstų su kaupu. Ir štai mūsų herojai užblokuoti. Skambina į Lietuvą, o skambučiai stebimi ir iš banko nukreipiami ten, kur reikia…

Ten niekas labai neskuba kelti ragelio, bet po dienos kitos pagaliau pavyksta prisiskambinti. Peleckininkai – neviltyje, kelia triukšmą, bet maloni „banko darbuotoja“ neskuba atblokuoti kortelių, nes klausimų – iki lubų:

 „O kas tas pinigų gavėjas? O ta kompanija kartais ne sąraše tų, kurioms taikomos sankcijos?“ O iš kur aš galiu žinoti!!! „Tai reikia žinoti, kitą kartą būkite atsargesni” – saldžiu balsu aname laido gale kalba maloni pareigūnė ir nieko nepažada.

Tiesa, pažada pasiaiškinti ir prašo paskambinti ryt – poryt, “juk suprantate, ne ES šalis, viskas labai sudėtinga ir užima laiko”.

Paleckininkai pliki basi, bet, aišku, į pagalbą ateina draugai rusai ir duoda pinigų. Čia prasideda nauja operacijos „Saulė Erikos lagamine“ fazė.

Sulaukę skambučio, apsidžiaugę paleckininkai su vis dar užblokuotomis kortelėmis, bet su rusiškais rubliais ar kokiais kitais grynaisiais skuba į Lietuvos diplomatinę atstovybę pasiimti naujų pasų už kuriuos reikia susimokėti. Čia jau fantazijos ir diplomatinės – bankinės biurokratijos ekspertų reikalas, o ekspromtu man kilo keli variantai.

A) Mokesčio už naują pasą grynaisiais nepriimame.

B) Galima mokėti tik kortele, bet kortelė privalo būti išduota paso savininko vardu, tretieji asmenys už pasą sumokėti negali. Čia tipo nauja tvarka. O kortelės vis dar neatblokuotos…

C) O, beje, kokia yra tų grynųjų kilmė, jei jūsų kortelės užblokuotos? Kaip galite pagrįsti jų turėjimą? Ar turite kokius nors dokumentus, paliudijančius, kad jūs turite teisę tais pinigais disponuoti?

Tai užims laiko, nes turime susisiekti ir pasikonsultuoti su atitinkamomis Lietuvos institucijomis – VMI, FNTT ir t.t. Tam reikia laiko…
O toliau – biurokratijos žinovų ir pareigūnų fantazijos reikalas…

2 KOMENTARAI

  1. Puikiai aprašyta, kaip prieš kitaminčius Lietuvos piliečius, faktiškai disidentus, veikia valdžia ir institucijos. Tyčiojasi, kenkia, niekina, naikina. Ką jos veiks, kai liaudis nustos valdžią išlaikyti ir visa išeis? Ne iš teritorijos, iš pavaldumo Lietuvos išdavikams, žlugdantiems gobalistų nurodymu visą valstybinę sistemą, ne tik ekonomiką, mediciną, švietimą ir t.t. Kur dėsitės, jei nesate kartu su tauta? Ar manote, kad kvailinti visus ir iš Lietuvos daryti antrą Ukrainą jums pavyks? Nė velnio.





  2. TSRS metodai dar neišgaravo iš makaulių? Net bloga nuo tokių fantazuotojų žalimų ir rachlevičių

Komentarai nepriimami.

Reklama

Susiję straipsniai

Pagrindinė JAV darbininkų sąjunga atsisako remti Kamala Harris, jos nariai palaiko Trumpą

JAV 1,3 mln. narių turinti „Teamsters“ sąjunga pirmą kartą per pastaruosius dešimtmečius neremia demokratų kandidatės į prezidentus, nes...

Niekur nevedanti ekonomikos auginimo politika

Almantas Stankūnas Ar žinote kaip valstybė augina BVP? Kas valdantiesiems leidžia girtis rekordiniais BVP augimo tempais? Gal jie beveik...

Nauja pradžia – jubiliejinis 111-asis Senojo teatro sezonas

Neseniai Vilniaus senajame teatre įvyko naujojo teatro sezono atidarymo spaudos konferencija. Naująjį – jau 111-ąjį – sezoną Senasis...

„Kalbėkit rusiškai!“

Vytautas Sinica | Veidaknygė Sprendžiant iš kitų įrašų, tikrai liberalaus žmogaus įspūdžiai. Kaune jau aiškiai jaučiasi, kad kalbėti lietuviškai nebėra...