Almantas Stankūnas. Ministre, ar suvokiate kokį socialinį eksperimentą jūs vykdote?!

Pirmadienį Energetikos ministras Dainius Kreivys sako, kad trečio elektros rinkos liberalizacijos etapo nereikia atidėti, o antradienį – kad gali tekti atidėti.

Tai, ministre, gal paimkite pertraukėlę, susikvieskite ekspertų būrį ir apsispręskite ką iš tiesų rengiatės daryti?

Prezidentūra tuo tarpu pasisako principingai – atidėti be jokių išlygų.

Tuo tarpu taip vadinami ekspertai yra kategoriški – jokių atidėjimų, neduokime vilties žmonėms, kad jie galės to išvengti!

Verta paskaityti Energetikos ministro argumentus kodėl gali tekti atidėti.

Minimos techninės problemos senyviems žmonėms, kurie dominuoja paskutiniame etape.

Taip, šios problemos yra labai rimtos. Tačiau ne jos yra esminės.

Esminė problema yra, kad jūs ministre ir jūsų kolegos iš valdančiosios koalicijos bandote iš žmonių padaryti tai kuo jie jokiu būdu nenori būti: energetikos, geopolitikos, ekonomikos, o kaip paaiškėjo iš premjerės pasisakymo apie Perlo skandalą – dar ir įmonių auditoriais.

Ar suvokiate kokį socialinį eksperimentą jūs vykdote?!

Gal kokie 95% žmonių jokiu būdu nenori tapti tuo, kuo jūs verčiate juos būti.

Jiems pirmiausia rūpi, kad būtų pakankamai pajamų iki sekančio atlyginimo, jų pačių ir artimųjų sveikata, jų vaikai ir anūkai, būsto problemos ir kiti paprasti žemiški dalykai.

Jau vertėte žmones per prievartą tapti investuotojais, kai buvo vykdoma laukinė, greitoji privatizacija. Ar nepamenate rezultato? – apsukrių berniukų perimtos puikiai dirbusios ir su baisiomis pasekmėmis jų darbuotojams ir valstybei sužlugdytos įmonės.

Ministre, premjere, gal pasikvieskite į savo komandas bent po vieną psichologą, socialinių mokslų specialistą ir pasiklauskite jų apie tai kaip dauguma žmonių priima jūsų liberalizavimo eksperimentus.

Taip nedarydami jūs deginate savo politinį kapitalą. Jeigu būtų tik tai, tebūnie, tai ne didžiausia bėda.

Tačiau kartu jūs didinate piktų ir valstybei nelojalių piliečių skaičių. O tai jau yra mirtinai pavojinga, kai iš Rytų į Lietuvą nuolat žvalgosi pusiau laukinių žmogžudžių ordos.

Elektros rinkos liberalizacija ne tik privalo būti atidėta. Rinka jau liberalizuota, nes joje veikia taip vadinami nepriklausomi elektros tiekėjai. Keiskite požiūrį į liberalizavimo esmę ir procesą iš esmės, leiskite vartotojams laisvai rinktis savo tiekėją – nepriklausomą ar visuomeninį.
Ir galiausiai susirūpinkite ką reikėtų skubiai daryti tiek ES mastu, tiek Lietuvoje, kad kuo greičiau būtų sumažintos elektros kainos. O jas galima sumažinti labai žymiai. Trūksta tik politinės valios.

Apie tai paskelbiau šeštadienį ČIA

O štai Energetikos ministro minčių viražai.

Čia Prezidentūros pozicija: ČIA
Ir galiausiai taip vadinamų ekspertų, liberalizavimo apologetų svarstymai ČIA

Reklama

Susiję straipsniai

Karas Ukrainoje. Devyni šimtai keturiasdešimt šeštoji (rugsėjo 26) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė Ir vėl nelengva diena Ukrainos oro gynybai. Naktį agresorius smūgiavo 6 raketomis ir 78 dronais...

Istorinė atminimo popietė, skirta Jonui Polovinskui-Budriui

Kaune paminėtos Lietuvos diplomato, žvalgo, 1923 m. „Klaipėdos sukilimo“ karinio vado, dviejų Vyčio Kryžiaus ordinų kavalieriaus Jono Polovinsko-Budrio...

Kapitalizmas ir laisvoji prekyba: kodėl negalime turėti abiejų

Svenas R. Larsonas Donaldas Trumpas demonstruoja jėgą paskutiniame prezidento rinkimų etape. Yra bent 50 proc. tikimybė, kad jis...

Vladimiras Laučius. Apie tamsos jėgas ir gėrio inkvizitorius

Veidaknygė Tamsos jėgų prasiveržimas, anot Tikrųjų Šviesos Jėgų, vyksta čia – Lietuvoje. Antisemitizmas, pasirodo, didžiausią grėsmę kelia ne...