Kastytis Braziulis. Ukraina laimės, jei JAV ryžtingai veiks

JAV žinomi ekspertai, karininkai ir diplomatai kreipėsi į JAV prezidentą Baideną prašydami jo ryžtingai remti Ukrainą. Negali stoviniuoti ir plepėti. Būtina kuo greičiau ir kuo daugiau suteikti Ukrainai ginklų, nes šiuo metu karas Ukrainoje atsidūrė aklavietėje. Nei viena pusė nėra pajėgi nugalėti. Nei viena pusė nenori nusileisti. Šis momentas yra itin svarbus. Ukraina laimės, jei JAV ryžtingai veiks.

Garsūs žmonės laiške pabrėžė, kad:

Derėtis su Rusija nereikia. Rusija yra priešas, o su priešu nėra apie ką kalbėti. Rusija siekia derybų ne tam, kad būtų taika, o tam, kad išloštų laiko, pergrupuotų karines pajėgas ir pasiruoštų naujam puolimui. Rusija nenori taikos, ji nori grobio.

Putinas siekia užgrobti kuo daugiau žemių, paskelbti pseudoreferendumus ir prijungti jas prie rasijos. Jis siekia suskaldyti Vakarus Ukrainos klausimu. Jis šantažuoja Vakarus prieš žiemą dujomis. Jis tyčia kelia maisto produktų problemą visame pasaulyje. Jis turi būti sustabdytas.

JAV remia Ukrainą ir tai yra labai gerai, tačiau šios paramos neužtenka, būtina duoti daugiau ginklų, būtina remti Ukrainos ekonomiką. JAV turi tapti ryžtinga ir aktyvi Ukrainos rėmėja.

Jei JAV nepadės Ukrainai laimėti šio karo, tai neužilgo JAV kariai žus kare su rasija, nes putinas nesustos ties Ukraina. Jo apetitas yra beribis ir jis nori Baltijos šalių, kurios yra NATO narės. Šią mintį jis ne kartą išsakė, nes mano, kad Baltija yra rasija. Būtina suvokti, jog Ukraina šiuo metu gina Vakarų pasaulį tame tarpe ir JAV.

Nereikia kreipti dėmesio į Rusijos branduolinį šantažą, nereikia vadovautis nuostata – nepykdykime putino, nes jis pradės Trečiąjį pasaulinį ir/ar branduolinį karą. Tai klaidingas kelias. JAV yra branduolinė šalis ir turi pakankamai raketų, kad apgintų save ir kitas šalis nuo agresoriaus. Būtina išmušti iniciatyvą iš putino rankų. Putinas privalo kentėti.

Pridursiu savo. Jei Vakarai nebus vieningi, tai rasija grauš kiekvieną atskirai. Visiems trukdys gyventi normaliai, kišis į jų vidaus reikalus, reikalaus paklusti, atiduoti turtą, o tas kas nesutiks, tai žudys ir naikins. Pergalė prieš blogį yra Vakarų rankose. Kiekvienas sustojimas, kiekviena abejonė suteikia putinui iniciatyvos ir drąsos. Jis nėra ryžtingas. Jis yra bailus ir silpnas. Būtina treptelėti stipriau dešine koja ir jis įlįs į savo būdą ilgiems laikams.

1 KOMENTARAS

Komentarai nepriimami.

Reklama

Susiję straipsniai

Karas Ukrainoje. Devyni šimtai penkiasdešimt ketvirtoji (spalio 4) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė Antra diena iš eilės „nieko neįvyko“ Voronezh srityje. Šį kartą „šaunieji“ rusų oro gynybininkai numušė...

Vidmantas Valiušaitis. Desovietizacijos komisija eskaluoja priešpriešą

Vadinamosios Desovietizacijos komisijos pirmininkas Vitas Karčiauskas skelbia vienas kitam prieštarujančius teiginius: esą, neįrodyta, „kad K. Škirpa tiesiogiai susijęs...

Prof. dr. Gediminas Navaitis. Akligatviai ar galimybės?

(Kalba pasakyta LR Seimo Ateities komiteto posėdyje) Paprastas sudėtingos užduoties sprendimo būdas nusakomas posakiu „Kolumbo kiaušinis“. Teigiama, kad jis...

Išankstiniame „ArtVilnius‘24“ atidaryme – Šiaurės Europos šalių dvelksmas ir garsūs svečiai

Tarptautinės šiuolaikinės meno mugės „ArtVilnius‘24“ atidarymo išvakarėse, spalio 3 d., įvyko išankstinis ekspozicijos pristatymas. Į renginį susirinko būrys...