Audrius Bačiulis. Tebūnie dar kartą pašlovinta rusiškoji korupcija

Šaltinių teigimu, posto neteko transporto ministro pavaduotojas Nikolajus Zachriapinas. Jis yra FSB karjeros pareigūnas, kuris kadaise buvo komandiruotas į “Rosaviation”, o vėliau – į Transporto ministeriją. Dabar jis vėl yra Rusijos Federacijos federalinės saugumo tarnybos T departamento vadovo žinioje.


Dabartinis susisiekimo ministras Jevgenijus Dietrichas visada turėjo sudėtingus santykius su Zachriapinu, o 2019 m. jis pradėjo jo puolimą. Praėjusiais metais Rusijos FSB pradėjo tyrimą dėl dviejų Zachriapino veiklos epizodų.

Pirmoji buvo susijusi su sąveika su įmonėmis, kurios vykdė Krymo tilto apsaugos sistemų tiekimo sutartis. Antrasis yra susijęs su Užriapino naudojamu tarnybiniu automobiliu. Transporto ministerijos vadovo pavaduotojui suteikiamas automobilis “Toyota Camry”, o Zachriapinas važinėja tarnybiniu mersedesu. Šį automobilį jam išnuomojo Federalinė valstybinė transporto ministerijos unitarinė įmonė “Rusijos transporto ministerijos UVO”. FGUP per mėnesį moka net 450 000 rublių lizingo įmokų.

Federalinė saugumo tarnyba anksčiau suabejojo tokių valstybės lėšų panaudojimo pagrįstumu ir tuo, ar Zakhryapinas buvo kaip nors susijęs su lizingo bendrove. Pasak šaltinio, lemiamas veiksnys, lėmęs Užriapino atsistatydinimą, buvo Federalinės saugumo tarnybos T departamento vadovo pasikeitimas. Kovo pabaigoje Leonidą Popovą pakeitė Viktoras Gavrilovas.

Nikolajus Zachriapinas gali ne tik pasitraukti iš susisiekimo ministro pavaduotojo pareigų, bet ir gauti teistumą.

Neseniai buvo pradėtas tyrimas dėl Krymo tilto statybos. Visus tilto statybos darbus kontroliavo Rotenbergų klanas, ir niekas kitas prie tų pinigų nelindo. Tačiau tilto apsaugos darbai Rotenbergų nedomino, o jiems taip pat buvo skirtos didžiulės pinigų sumos. Tad čia Susisiekimo ministerijos atstovai turėjo progą iš to padaryti didelį biznį. Kalbama apie stebėjimo kamerų įrengimą, saugumo zonų sukūrimą, įspėjimo sistemų įrengimą ant tilto, tvorų ir kontrolės punktų įrengimą ir pan.

Už šią sritį buvo atsakingas Transporto ministerijos vadovo pavaduotojas Nikolajus Zachriapinas, kurį į šią agentūrą delegavo Rusijos federalinė saugumo tarnyba. Ir jam kilo daug klausimų, ypač dėl galimų sąsajų su bendrovėmis “Baurama” ir “Asteros”, kurios gavo daug pinigų įvairiems Krymo tilto darbams.

Kol Rusijos federalinės saugumo tarnybos T departamentui vadovavo senoji komanda, artima Zachriapinui, visos surinktos medžiagos nebuvo leista panaudoti. Tačiau balandžio mėn. atėjo naujas T direktorato vadovas Viktoras Gavrilovas ir patikrinimas buvo atnaujintas. Tačiau buvo nuspręsta paprasčiausiai atleisti Zachriapiną iš pareigų.

https://t.me/vchkogpu/7734
https://t.me/vchkogpu/7736

Reklama

Susiję straipsniai

Yoram Hazony. Nacionalizmo dorybė (IX). Tautiškai neutralios valstybės neegzistuoja

Pradžia ČIA. Tęsiniai iki IX dalies ČIA. Svarbiausias klausimas svarstant nacionalinės valstybės idėją yra šis: jeigu vykdyti pareigas valstybei individą...

Karas Ukrainoje. Devyni šimtai trisdešimt aštuntoji (rugsėjo 18) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė Ukrainos pajėgos surengė didelio masto ataką prie agresoriaus karinės infrastruktūros objektus. Sėkmingiausia jų – didelio...

Romas Lazutka. Desovietizuokime motinystę, o vietoje II pakopos finansuokime gandrą

Įdomus tas desovietizacijos priepuolis. Jis nukreiptas į viešųjų erdvių laisvę nuo „balvonų“, užuot susirūpinus realaus gyvenimo išlaisvinimu. Sunkiai...

Lietuvių kalbos institutas neigiamai vertina „laisviečio“ pasiūlymą dėl moteriškų pavardžių

Lietuvių kalbos institutas (LKI) neigiamai vertina „laisviečio“ Artūro Žukausko siūlymą leisti moterims pasirinkti vyro pavardę, kai ji turi...