Vytautas Sinica. Šimašiaus vadovaujama Teisingumo ministerija atidavė disidentą A.Beliackį Baltarusijos režimui

Atmintis yra trumpas dalykas ir kartais net lengviau gyventi taip – neatsimenant. Visgi reikia prisiminti ir norisi priminti.

Šiemet Nobelio premiją laimėjo kalėjime sėdintis Baltarusijos opozicionierius A. Beliackis.

Lietuva ir konkrečiai Vilniaus meras Remigijus Šimašius – didieji kovotojai su Lukašenka – Beliackio biografijoje atliko šlovingą vaidmenį.

2011 metais Šimašiaus vadovaujama Teisingumo ministerija atidavė šį prieglobsčio Lietuvoje prašiusį disidentą Baltarusijos režimui į rankas.

Turiu pripažinti, kad nemačiau proporcingos ministro/mero atgailos tuo klausimu, nebent pavadino klaida ir suvertė atsakomybę klerkams. Bet gal nemačiau.

Skandalui nuraminti paaukota ministerijos Tarptautinės teisės departamento direktorė Aušra Bernotienė.

Dalinuosi, nes Lietuvos ryte paskelbtas kaip tik tuos įvykius pristatantis straipsnis. Kam prisiminti, o kam (jaunesniems) ir pirmąkart išgirsti labai pravartu.

Keista, bet Rimvydas Valatka ir dar ne vienas Lietuvos propagandistas buvo nepaprastai pasipiktinę šiuo Nobelio premijos paskyrimu, vadino Nobelio komitetą tarnaujančiu Putinui.

Suprask, Nobeliai tik Zelenskiui arba kitaip tarnauji Putinui.

Lietuviška, bet laisvas pasaulis taip bukai nemąsto.

Straipsnio nuoroda komentare.

1 KOMENTARAS

  1. Ačiū gerb. V. Sinicai. Apie tokius Lietuvos nusikaltėlius reikia balsu šaukti ir rašyti. Turėtų būti neramios Šimašiaus naktys, nebent yra visai sudeginęs savo sąžinę. Nebent.

Komentarai nepriimami.

Reklama

Susiję straipsniai

Pagrindinė JAV darbininkų sąjunga atsisako remti Kamala Harris, jos nariai palaiko Trumpą

JAV 1,3 mln. narių turinti „Teamsters“ sąjunga pirmą kartą per pastaruosius dešimtmečius neremia demokratų kandidatės į prezidentus, nes...

Niekur nevedanti ekonomikos auginimo politika

Almantas Stankūnas Ar žinote kaip valstybė augina BVP? Kas valdantiesiems leidžia girtis rekordiniais BVP augimo tempais? Gal jie beveik...

Nauja pradžia – jubiliejinis 111-asis Senojo teatro sezonas

Neseniai Vilniaus senajame teatre įvyko naujojo teatro sezono atidarymo spaudos konferencija. Naująjį – jau 111-ąjį – sezoną Senasis...

„Kalbėkit rusiškai!“

Vytautas Sinica | Veidaknygė Sprendžiant iš kitų įrašų, tikrai liberalaus žmogaus įspūdžiai. Kaune jau aiškiai jaučiasi, kad kalbėti lietuviškai nebėra...