Jurgita ŽEMAITYTĖ: Mažmožiais dengiami skandalai

Koks sutapimas – kai ant nosies buvo valstybės kitų metų biudžeto svarstymas, dvi Seimo „laisvietės” prakalbo apie sutartinį seksą. O gal ne sutapimas? Juk visi žino, kad kai reikia kažką tyliai ramiai prastumti, kad koks nors reikaliukas praslystų pro visuomenės akis – reikia jį pridengti skandalu. Kokiu nors ne itin svarbiu dalyku, tačiau tokiu, apie kurį visi kalbėtų.


Asociatyvi Eltos nuotr.

Ir voila – porą savaičių diskutuojama, kokią sutartį – žodinę ar rašytinę – gauti iš antrosios pusės prieš išjungiant šviesą miegamajame. Ir nereikia galvoti, kad jaunos politikės iš Laisvės partijos čia ką nors specialiai rezgė. Ne. Ir tikslas jų geras – apsaugoti nuo smurto moteris, ir tema diskusijai visai adekvati, tik, kaip sakoma, ne laiku ir ne vietoje. O gal atvirkščiai?

Dabar svarbiausia – energetikos kainos, infliacija. Tačiau, kol žmogeliai diskutuoja apie lovos reikalus, valdantieji gali atsipūsti – jų niekas neremia prie sienos nepatogiais klausimais. Štai tarp daugybės plepalų pralekia Šimonytės frazė, jog valstybė pasirengusi fiksuoti kitiems metams visuomeninio tiekimo elektros kainą ties 28 centais.

Aišku, ši frazė nuskamba penktadienį, veikiausiai popiet, kada jau žmonės, neslėpkime, gyvena savaitgaliu ir nebesigilina į rimtus reikalus. O šis reikalas rimtas, nes 28 centai yra velniškai daug. O kur dar dujos, kurios brangs 40 proc.? Žmonės jau gavę sąskaitas už karštą vandenį ir gyvatuką yra pakraupę. Jos siekia šimtą eurų, o net šildymo sezonas nepaskelbtas! Alio, valdininkėliai, ar girdite? Ar reikės sausį mokesčiams atiduoti visą jūsų maloningai pakeltą minimalų užmokestį?

Maitinimo įstaigoms pratęstas lengvatinis PVM, bet jį vis tiek reikės mokėti, o valgytojų – vis mažiau. Žiemą jų visai nebeliks, nes kas gi eis Kijevo kotleto už dešimt eurų ragauti?

Taip, taip, geriau mokėti tuos eurus už kilovatvalandes ir kubus, bet turėti stogą virš galvos, nesugriautus, kaip Ukrainoje, namus. Bet paklausykite – net lietuviai verslininkai sako, kad šiandien jiems daugiau problemų yra dėl veiklos Lietuvoje, nei toje pačioje Ukrainoje. Manau, čia labai rimtas signalas.

Bet geriau pakalbėkime apie lovos reikalus, dingusius sekėjus feisbuke, Nausėdos nusišnekėjimą apie mergelę Vokietiją ir kitus aktualius skandaliukus!

Reklama

Susiję straipsniai

Yoram Hazony. Nacionalizmo dorybė (IX). Tautiškai neutralios valstybės neegzistuoja

Pradžia ČIA. Tęsiniai iki IX dalies ČIA. Svarbiausias klausimas svarstant nacionalinės valstybės idėją yra šis: jeigu vykdyti pareigas valstybei individą...

Karas Ukrainoje. Devyni šimtai trisdešimt aštuntoji (rugsėjo 18) diena

Locked N’ Loaded | Veidaknygė Ukrainos pajėgos surengė didelio masto ataką prie agresoriaus karinės infrastruktūros objektus. Sėkmingiausia jų – didelio...

Romas Lazutka. Desovietizuokime motinystę, o vietoje II pakopos finansuokime gandrą

Įdomus tas desovietizacijos priepuolis. Jis nukreiptas į viešųjų erdvių laisvę nuo „balvonų“, užuot susirūpinus realaus gyvenimo išlaisvinimu. Sunkiai...

Lietuvių kalbos institutas neigiamai vertina „laisviečio“ pasiūlymą dėl moteriškų pavardžių

Lietuvių kalbos institutas (LKI) neigiamai vertina „laisviečio“ Artūro Žukausko siūlymą leisti moterims pasirinkti vyro pavardę, kai ji turi...